Nyolcaddöntős az FK Csíkszereda

Székelyhon 2018. szeptember 25., 19:10

Hatalmasat küzdött kedden délután az FK Csíkszereda a labdarúgó Román Kupában, 2–1-re legyőzte a 2. Liga tizedik helyén található petrozsényi ACS Energeticianult.

Fotó: Pinti Attila

Kitűnő pályán, felhős, szeles, de focira alkalmas időben csapott össze a két együttes. Kiegyensúlyozott első félidőt láthatott a szép számú csíki közönség, az első helyzetre a 13. percig kellett várni, a hazai kaputól huszonöt méterre szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, az Energeticianul játékosának lövése kevéssel kerülte el Bordás Dániel kapuját.

Az FK vezetőedzőjének, a születésnapos Valentin Suciunak a huszadik percben kényszerű cserét kellett végrehajtania, Csürös Attila megsérült, Mitra Szilárd váltotta a pályán.

Fotó: Pinti Attila

Fél óra játék után szöglethez jutott az FK, a beívelést követően Eder Gonzales lőtt kapura, Horațiu Moldovan szögletre mentett.

Az újabb pontrúgást Magyari Szilárd végezte el, középen pedig jó ütemben érkezett Mitra, és védhetetlenül fejelt a hálóba (1–0).

A hátramaradt negyedórában főleg a középpályán folyt a játék, az Energeticianul távoli lövésekkel próbálkozott, az egyiknél Bordás nagy védésére is szükség volt, szögletre tolta a löketet.

FK-helyzettel ért véget az első félidő, egy előreívelt labda után Pál Kristóf sprintelt, Moldovan kapus viszont az utolsó pillanatban mentett.

Magyari Szilárd (a kép bal oldalán) volt a meccs embere Fotó: Pinti Attila

A második játékrészben főleg a középpályán zajlott a játék, sokáig egyik kapu sem forgott veszélyben. A 65. percben nagy vendégziccer maradt ki, Cosmin Neagu a csíki tizenhatoson belülről tüzelhetett, de a labda nem talált célba.

Nem sokkal később Majzik Adrián szabálytalankodott saját kapuja előtt, a fogarasi Barbu Marian pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest Neagu végezte el, lövése a bal kapufát találta el, a kipattanót viszont az üres kapuba passzolta.

Nem fogta meg az egyenlítés az FK-t, a 72. percben ismét visszaszerezte a vezetést: Majzik tette jóvá hibáját, a jobboldalon felsprintelve adott be középre, ahol érkezett Magyari, a fiatal farkaslaki támadó laposan lőtt a hálóba.

Az előny tudatában beállt védekezni az FK, a petrozsényiek pedig hiába bombázták a csíki kaput, nem tudták bevenni még egyszer. Az utolsó percekben két ellentámadást vezetett a házigazda, előbb Soufiane, majd Eder lőtt mellé.

{P15}

Az FK összességében megérdemelten jutott tovább a legjobb tizenhat közé, és ezúttal sem játszott alárendelt szerepet másodosztályos ellenfelével szemben.

Labdarúgó Román Kupa, legjobb 32:
FK Csíkszereda–ACS Energeticianul 2–1 (1–0),
gólszerző: Mitra (31.), Magyari (73.), illetve Neagu (71.).
FK Csíkszereda: Bordás Dániel – Majzik Adrián, Csürös Attila (Mitra Szilárd, 20.), Kovács Szabolcs István, Fabio de Oliveira, Veres Szilárd, Pál Kristóf, Eder Gonzales, Magyari Szilárd, Bajkó Barna (Soufiane Jebari, 60.), Györgyi Arthur (Nagy Zsolt, 83.).
Energeticianul: Horațiu Moldovan – Petre Constantin, Daniel Lung, Marius Ioniță, Constantin Druga, Mihai Iordache, George Enache, Cosmin Neagu, Vlad Tudorache (Marius Țioiu, 56.), Alexandru Girbiță (Laurențiu Manole, 78.), Vlad Rusu.

{A}

További mérkőzések:
Szeptember 25., kedd
FC Voluntari–FC Botoşani 2–1 (2–0)
18.45 Sportul Snagov (2. Liga)–CSU Craiova (1.)
19.00 Temesvári ASU Poli (2.)–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK (1.)
21.30 Dacia Unirea Brăila (2.)–Bukaresti Dinamo (1.)

Szeptember 26., szerda
16.00 Aradi UTA (2.)–Jászvásári Poli CSM (1.)
16.30 Sporting Lieşti (3.)–CS Mioveni (2.)
16.30 CSM Slatina (4.)–Dunărea Călăraşi (1.)
16.30 Academica Clinceni (2.)–Nagyszebeni Hermannstadt (1.)
16.30 Progresul Spartac (3.)–Kolozsvári U (2.)
18.45 Concordia Chiajna (1.)–FC Viitorul (1.)
21.30 Chindia Târgovişte (2.)–Kolozsvári CFR (1.)

Szeptember 27., csütörtök
16.00 Nagyváradi Luceafărul (2.)–Astra Giurgiu (1.)
16.30 Bucovina Rădăuţi (3.)–Medgyesi Gaz Metan (1.)
18.45 Rapid (3.)–Turris Oltul Turnu Măgurele (3.)
21.30 Gyulafehérvári Unirea (3.)–FCSB (1.)