Egyelőre nem zárják el a vizet Csíkban, haladékot adott a Harvíz

Barabás Hajnal 2018. szeptember 25., 11:10

Egy hónap haladékot kaptak azok a csíkszeredai lakószövetségek, amelyeket felszólított a regionális vízszolgáltató Harvíz Rt., hogy amennyiben nem törlesztik a felhalmozott adósságuk legalább felét, akkor elzárják a vizet az érintett lépcsőházakban.

Októberig még biztosan folyik a víz a csapokból. Képünk illusztráció Fotó: Pál Árpád

Több csíkszeredai tömbházbejáratnál is az a felszólítás fogadta a lakókat, hogy a Harvíz Rt. elzárhatja a vizet a teljes lépcsőházban, amennyiben a megadott határidőig, azaz szeptember 17–18-ig nem törlesztik tartozásaikat a lakók. Az egyik ilyen érintett lakószövetség a Testvériség 14-es számú társulás, amelynek ügyintézője, Sós Mihály megkeresésünkre elmondta, a vízszolgáltatóval való legutóbbi egyeztetésük eredményeképpen

haladékot kaptak a Harvíztől, így október 5-ig kell rendezniük a tartozásuk felét.

Hozzátette, már sikerült egy részét az elmaradásnak kifizetni, ugyanis a lakók elkezdtek törleszteni, mások pedig fizetési kötelezettséget írtak alá, vállalva, hogy bizonyos határidőn belül kifizetik az adósságukat.

{K1}

„Abban reménykedünk, hogy hatása lesz a felszólításainknak, és a nagy tartozók is többet fognak fizetni, a szomszédok is rászólnak azokra, akik sok közköltséggel vannak elmaradva. Sajnos

kellemetlen helyzet, hogy néhány tartozó miatt az egész lépcsőházban felfüggeszthetik a vízszolgáltatást”

– osztotta meg az ügyintéző. A Harvíz egyébként hasonló felszólítást küldött a Nagyrét utca 24. szám alatti 30-as számú lakástulajdonosi társulásnak. Fülöp Árpád, a vízszolgáltató főkönyvelője érdeklődésünkre mindössze annyit válaszolt, hogy az érintett lakástulajdonosi társulások részben törlesztettek, ezért harmincnapos haladékot kaptak a tartozásuk kiegyenlítésére.

{A}