A nyáron felszámolt harminc bádoggarázs után most újabb huszonhét pléhépítményt kell lebontani

Kovács Attila 2018. szeptember 25., 12:41

Már idén, néhány héten belül le kell bontani a felújítás előtt álló csíkszeredai Kalász lakótelepen épült bádoggarázsok egy részét.

A garázsokat október 19-ig kell lebontaniuk a tulajdonosoknak Fotó: Gecse Noémi

Szőke Domokos, Csíkszereda alpolgármestere elmondta, a kivitelezővel történt egyeztetés nyomán véglegesítették az épülő esővíz-elvezető hálózat nyomvonalát, amely garázsokat is érint.

Mivel idén elkezdődik a vezetéképítés, ásni csak akkor lehet, ha az érintett építményeket lebontják.

Így a lakótelep északi részén, a Hunyadi János utca 39-es, és a Tető utca 13-as számú tömbházak által határolt területen két sorban épült 27 garázst le kell bontaniuk a tulajdonosoknak. A kifüggesztett felszólítások értelmében ezt legkésőbb október 19-ig el kell végezni, ellenkező esetben a polgármesteri hivatalnak kell kényszerbontást kezdeményeznie, és ennek költségeit a tulajdonosnak kell állnia.

Fotó: Gecse Noémi

Az általános garázsbontás jövő tavasszal várható a Kalász lakótelepen, amikor szükség lesz az elfoglalt közterületek felszabadítására a parkolók, és az úthálózat kialakítása érdekében. A kiviteli terv szerint 492 új parkolóhelyet alakítanak majd ki, az átalakításhoz összesen 145 pléhgarázst is le kell bontani.

{A}

Legutóbb nyáron, a Decemberi Forradalom és Szív utca közötti játszótér szélén lévő garázsokat kellett – igaz, akkor lakószövetségi kérésre – lebontaniuk a tulajdonosoknak.

{K1}