Gasztrotérkép a háromszéki vendéglátósok „büszkeségeivel”

Bíró Blanka 2018. szeptember 24., 18:38

Bemutatják október elején Sepsiszentgyörgy gasztrotérképét, amelyen minden résztvevő vendéglő, étterem egy általa ajánlott fogással jelenik meg.

Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület vállalta fel, hogy elkészíti a térképet, partnerségben a helyi vendéglátósokkal. Mint Grüman Róbert, a Kovászna megyei önkormányzat alelnöke lapunknak elmondta, az önkormányzat által működtetett egyesület kettős céllal kezdeményezte a térkép kiadását, hiszen

ezzel segítik a helyi vállalkozókat, másrészt a helyi gasztronómiát ismertetik meg az idelátogató vendégekkel,

a turisták a térkép alapján eldönthetik, a kínálatból, mit választanak.

{A}

Már az év elején egyeztettek a helyi vendéglátósokkal, arra kérték őket, hogy a projektben résztvevők válasszanak egy olyan fogást a kínálatukból, amire „büszkék”, és amely folyamatosan megtalálható az étlapjukon.

Nem szóltunk bele, hogy milyen ételek kerüljenek fel a térképre, ezt a vendéglők, éttermek tulajdonosaira bíztuk. A fogások széles skálája megtalálható lesz a térképen, ám azt majd akkor hozzuk nyilvánosságra, ha a végleges változat elkészül

– részletezte az alelnök.

Mint ecsetelte, az elmúlt hónapokban minden ételt lefotóztak, elkészült a térkép designja, a tervek szerint azt egy nagyobb formátumú, összehajtható szórólap formájában adják ki, megtalálható lesz a turisztikai információs irodában és a szálláshelyeken is, de online is elérhetővé teszik. Jelenleg a térképen 14 sepsiszentgyörgyi vendéglő, étterem kínálata található meg, ám a térképet időszakon felújítják, így a többi vendéglátóipari egység is felkerülhet, ha lát ebben fantáziát, ugyanakkor a kínálatot is frissíteni lehet.