Kezdődik a Survivor, és ezzel a gyergyói Balázs Vera nagy kalandja is

Gergely Imre 2018. szeptember 24., 13:13

Hétfőn este Gyergyóalfalu művelődési házába hívják a helyieket, hogy együtt szurkoljanak a Survivor első adásában Balázs Verának. A 28 éves alfalvi testnevelő tanár célja megnyerni a túlélőshow-t. Erre bizony fel is kellett készülni, erről mesélt lapunknak a versenyző.

Balázs Vera korábban számos hazai versenyen is részt vett, a túlélők viadalában ismét bizonyíthat. Archív Fotó: Facebook/Carpathian Gladiator

Hosszú hónapokig tartott, amíg a műsorba kerülő versenyzők megkapták a hírt: utazhatnak a Fülöp-szigetekre. Előválogatók sorozatán lépett túl a 28 éves, Alfaluban élő testnevelő tanár is. Sikerült elérnünk Balázs Verát, aki lapunknak mesélt a televízióban hétfő estétől látható túlélőversenyre való felkészülésről.

{K1}

„Pszichikailag volt a nehezebb. Nehéz volt arra készülni, hogy hosszú időre itthon kell hagyni a családomat, kisfiamat, a munkámat, a megszokott életemet. Azt eleve éreztem, hogy

ezt a kihívást csak az tudja bevállalni, aki igazán akarja, igazán bizonyítani akarja, hogy képes minden nehézséget legyőzni.

Különösebb fizikai felkészülésre nem volt szükség a műsor előtt, hiszen ez már adott volt. Egész életem a sportról, kemény edzésekről szól. Úszást oktatok, edzőként dolgozom, testnevelő tanár vagyok, és minden nap edzek attól függetlenül, hogy készültem-e a műsorba vagy sem. Az előző évadot látva, tudtam, hogy rengeteg olyan feladat van, ahol kitartásra, állóképességre van szükség, erre erősítettem inkább rá, kötélmászással, súlytartással például.”

A család jelenti a motivációt

A Fülöp-szigeteken kezdődő túlélők viadalára készülő Balázs Vera számára férje, Balázs Tibor (Blázi) nyújtotta a szükséges segítséget. „Edzőm, pszichológusom, társam volt egyben, ő volt, aki elkísért az előválogatásokra, biztatott, öntötte belém a lelket, amikor kellett. Sokat beszélgettünk arról, hogy milyen helyzetben mit hogyan tegyek, egészen az utolsó telefonig, amíg a műsor illetékesei közölték: bekerültem a műsor résztvevői közé. Ő és persze a kisfiam, Bulcsú jelentik a motivációt.

A férjem erős jelleme, a kisfiam szeretete ami erőt tud adni remélem a műsor egész ideje alatt.”

A személyes célkitűzés, „jelmondat” már elhangzott a televízióban is részéről a bemutatkozó videójában: „Székelyföldön az a szokás, hogy ha valamit elkezd az ember, azt be is fejezi! Én így jöttem a játékba, ha elkezdem, akkor be is fejezem, és meg fogom nyerni”. Ezt számunkra is megerősítette. Hozzátette:

meg akarom mutatni mindenkinek, hogy a kihívások nem túl nagy, teljesíthetetlen dolgok, mindent meg lehet csinálni, csak igazán kell akarni.

Az RTL Klub televíziós csatornán hétfőn este nyolc órakor kezdődik a Survivor – A túlélők viadala. Az események minden hétköznap ugyanabban az időpontban lesznek láthatók.

{A}

Mi is az az Survivor?

Akik a vetélkedő tavalyi évadát látták, már tudják, a Survivor egy túlélős valóságshow. A műsorban a résztvevők elszigetelten élnek egy lakatlan szigeten. A versenyzők már az első nap törzsekbe rendeződnek. A törzsek egymás ellen küzdenek fizikai és mentális megmérettetéseken. A feladatok kitartást, problémamegoldó-készséget, csapatmunkát, fürgeséget, erőt igényelnek. A csapatoknak mindig enniük kell különböző rovarokat, nyers húst, ki kell bírniuk a magasban és vízben, ügyességi feladatokat kell végrehajtaniuk. És mindemellett még számos, nem várt fordulatra, meglepetésre számíthatnak versenyzők és nézők.

A törzsi tanácsra mindig azt a törzset hívják össze, amelyik vesztett a feladatokon. Mindenkinek ki kell vonulni egy emelvényhez, ahol találnak egy papírdarabot és egy edényt. Egyenként ki kell menniük, a papírra ráírni a nem kívánatos személy nevét, indokolni a döntést, majd bedobni az edénybe. Ezek után a műsorvezető megszámolja a szavazatokat. Aki a legtöbbet gyűjtötte össze, távozásra kényszerül.

Amikor a játékosok száma lecsökken egy bizonyos létszámra, onnantól kezdve egyéni játék folyik. Cél az, hogy valaki bejusson a végső Törzsi tanács elé, ahol döntenek a győztesről. Aki itt a legtöbb szavazatot kapja, az győz. A győztes kiléte csak jóval a játék után derül ki, akkor, amikor az utolsó rész is lement a tévében – olvasható a Wikipédián a túlélőshow leírása.