Ötgólos gyergyói vereség Dunaújvárosban

Gergely Imre 2018. szeptember 23., 21:24

Emberelőnyben és emberhátrányban is nagyon gyenge teljesítményt nyújtott a Gyergyói HK a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában játszott vasárnap esti mérkőzésen. Ennek nem lehetett más eredménye, mint ami történt: vereség.

Sokkal jobban kell teljesítenie a gyergyói csapatnak, ha győzni akarnak a továbbiakban. Archív Fotó: Lukács Zsolt

Öt góllal maradt alul Dunaújvárosban a Gyergyói Hoki Klub, és ez az eredmény teljesen reális, nem tudott egyenrangú partner lenni a Trofimov-gárda a házigazdáknak. Már a kapuralövések száma is jelzi, hogy mi zajlott a jégen: 60 perc alatt az Acélbikák 58-szor, a gyergyóiak 34-szer próbálkoztak.

Az első harmadban még 2–0-ra vezettek a házigazdák, a szünet után pedig Vesutkin gólja hozott vissza némi reményt, de aztán ez is hamar elmúlt, a második szünetre 5–1 állt az eredményjelzőn.

Félő volt, hogy csúfos lesz a vége, de aztán „csupán” 5 gól lett a különbség. 7–2-re nyert a Dunaújváros. A mérkőzés az emberelőnyök kihasználásán, illetve kivédekezésén dőlt el. Az Acélbikák tíz emberelőnyből négyet kihasználtak, gyergyóiak viszont ugyancsak tíz fórból mindössze egyszer találtak be. A kapuralövések száma még egy dolgot számszerűsít:

míg a dunaújvárosiak szinte minden akciójukat lövéssel fejeztek be, addig a GYHK sorozatban körülményeskedte el a lehetőségeket.

A dunaújvárosi csarnok ugyanakkor gyergyói szurkolástól, dobtól, énektől is hangos volt, a szurkolók ötgólos hátrányban is biztatták a székelyeket.

A Gyergyói Hoki Klub hétfőn este ismét nehéz ellenféllel találkozik. Budapesten, a Megyeri úti jégcsarnokban az Újpest lesz az ellenfél. Az összecsapás 19 órakor kezdődik.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz:
Dunaújvárosi Acélbikák–Gyergyói Hoki Klub 7–2 (2–0, 3–1, 2–1),
gólszerzők: Iossafov Artem (16. és 44. perc), Turtiainen Jaakko (20.), Léránt René (28.), Franssila Miika (31.), Westerling Jonas (38.), Azari Zsolt (43.), illetve Maxim Vesutkin (26., 49.) Büntetőpercek: 28–30.
Kapura lövések: 58–34.
Játékvezetők: Juhász Gábor, Pálkövi Zsombor, Abonyi Attila, Kedves Alfréd.