Minimális különbséggel nyert a Vasas Femina

Zátyi Tibor 2018. szeptember 23., 15:40

Számtalan helyzetet kihagyott a Székelyudvarhelyi Vasas Femina a női labdarúgó 1. Liga hétvégi fordulójában, ám így is sikerült megszereznie a három pontot a Nagybányai Independența otthonában.

Nagyon sok lehetőséget elpuskázott a Vasas Femina, de kettőt sikerült értékesíteni. Archív Fotó: Pál Árpád

A vasárnap délben rendezett találkozó első félideje kiegyensúlyozott játékot hozott, a hazaiak többet birtokolták a labdát, pontosabban passzoltak, és egy jól eltalált lövéssel megszerezték a vezetést.

A Vasas Feminánál rendre hiba csúszott a gépezetbe, számtalan alkalommal eladták a labdát, és pontatlanul fejezték be helyzeteiket. Térfélcsere után újabb Vasas-helyzet maradt ki, majd a 49. percben hiába jutott büntetőhöz a csapat, Vlădulescu nem tudta bevenni a nagybányai kaput.

Innentől csak egy csapat volt a pályán, a Vasas Femina egymás után dolgozta ki a nagyobbnál nagyobb lehetőségeit,

és a 63. percben összejött a várva várt egyenlítés, Barabási beadására jól érkezett Colesnicenco, és nyolc méterről a hálóba lőtt.

Újabb kimaradt lehetőségek következtek, egészen a 83. percig, amikor egy kavarodást követően megszületett a Vasas győztes gólja: Țabur próbálkozását kiütötte a kapus, a labdát Biró szedte össze, ám lövése a kapufát találta el, a kipattanót végül Țabur lőtte szögből a hálóba.

Dicséretes, hogy hátrányból tudtunk felállni, úgy, hogy még egy büntetőt is kihagytunk. A lányok fejben erősek maradtak, és felőrölték az ellenfelet

– összegzett Székely János edző.

Mivel a Temesvári CFR visszalépett a bajnokságból, törlik az eredményeit, köztük a Vasas Femina 8–0-s győzelmét is. Két hét szünet következik az 1. Ligában, a Borgóprund elleni meccset október 31-re halasztották, a Vasas Femina legközelebb október 10-én lép pályára, akkor pótolják a második fordulóból elhalasztott Universitatea Alexandria elleni hazai bajnokit.

{A}

A Vasas Femina II. közel állt a győzelemhez a másodosztályban, hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Marosvásárhelyi Ladies csapatával. A találkozón a hazai gólt szerző Mitri Rita kihagyott egy tizenegyest. A lányok október 7-én a Jászvásári Navobi vendégei lesznek.

Női labdarúgás, 1. Liga, 3. forduló:
Nagybányai Independența–Vasas Femina 1–2 (1–0),
az udvarhelyiek gólszerzői: Colesnicenco (63.), Țabur (83.).
Vasas Femina: Sándor – Kis, Geréd, Benő, Bíró E., Colesnicenco, Vlădulescu (Dávid, 55.), Barabási, Țabur, Marinescu (Krall, 86.), Panova.

2. Liga, 2. forduló:
Vasas Femina II.–Marosvásárhelyi Ladies 1–1 (0–0),
gólszerző: Mitri (53.). Vasas II.: Dakó – Timár, Szász, Bíró A., Egyed, Tamás, Balázs, Orbán, Tóásó, Nagy, Mitri. Játszott még: László és Tóth.

{S1}