Megszerezte első győzelmét a Gyergyói Hoki Klub az Erste Ligában

Pál Gábor 2018. szeptember 21., 21:36

Bécsben aratott sikert a gyergyói csapat a jégkorong Erste Liga alapszakaszában. A székely együttes 3–2-re győzte le vendéglátóját.

Egy percig sem vezetett a hazai csapat, a GYHK mind a három pontot begyűjtötte Ausztriában Fotó: Facebook/Gyergyói Hoki Klub

A Vienna Capitals II. fogadta Alekszander Trofimov legénységét pénteken este. Ez volt a GYHK harmadik találkozója az Erste Ligában: korábban hazai pályán kikapott a Ferencvárostól (2–3-ra, aranygóllal), illetve 3–6-ra a Csíkszeredai Sportklubtól.

Valamelyest kipihenten érkeztek az osztrák fővárosba a piros-fehérek, hiszen már szerdán útnak indult a csapat. Győrben töltöttek két éjszakát, ott is tartották az edzéseket, majd átmentek Bécsbe.

A péntek esti meccsen végig a Gyergyói HK vezetett, először a 9. percben talált be Pavel Vorobjev, majd a második harmad elején Dimitrij Pestunov kettőre növelte az előnyt.

Ennek a játékrésznek a közepén szépítettek a hazaiak, de az utolsó felvonásban Goga Attila is betalált a székely együttestől, és a kétgólos hátrányból már csak egyet tudott faragni a vendéglátó.

Ez volt az újonc Gyergyói HK első győzelme az Erste Ligában.

Vasárnap ismét vendégeskednek a piros-fehérek, a Dunaújvárosi Acélbikák csapata fogadja őket, majd hétfőn Budapesten játszanak, ahol az Újpest látja vendégül a gyergyóiakat.

{A}

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz:
Vienna Capitals II.–Gyergyói HK 2–3 (0–1, 1–1, 1–1),
gólszerzők: Richard Schlögl (32.), Alexander Maxa (51.), illetve Pavel Vorobjev (9.), Dimitrij Pestunov (21.) és Goga Attila (49.).
Büntetőpercek: 19–13.
Kapura lövések: 31–30.
Játékvezetők: Thomas Loicht, Pálkövi Zsombor, Váczi Dávid, Gerhard Reisinger.

Hétvégi mérkőzések

Péntek
Csíkszeredai Sportklub–Budapesti Schiller-Vasas HC 4–1
Brassói Corona–Debreceni EAC 1–6 (0–0, 0–4, 1–2)
Ferencváros–Dunaújvárosi Acélbikák 3–2 (2–0, 1–0, 0–2)

Vasárnap
17.00 Brassó–Vasas
18.00 Dunaújváros–Gyergyói HK
18.30 Sportklub–Debrecen