Nehezen nyert Kolozsváron az FK Csíkszereda

Dobos László 2018. szeptember 21., 20:51

Fontos pontokat szerzett idegenben az FK Csíkszereda a román labdarúgó 3. Liga 5. fordulójában. Valentin Suciu legénysége pénteken délután 3–2-re győzött a Kolozsvári Sănătatea otthonában.

Megküzdöttek a három pontért a csíkiak. Archív Fotó: Gábos Albin

Jól kezdte a mérkőzést az FK Csíkszereda Kolozsváron, hiszen már a 10. percben megszerezte a vezetést: Magyari a félpályáról indulva, egyéni akciója végén a kapuig jutott a labdával, majd a hálóőr mellett belőtte (0–1).

Uralta a játékot a vendég csíki együttes, és a 40. percben, egy bedobást követően, szép összjáték után Ederhez került a labda, aki a tizenhatoson belülről egy jól helyezett lövéssel 2–0-ra növelte az FK előnyét.

A gól utáni percekben labdát veszített az FK, és a csíkiak hibáját kihasználva a hazai csapat még szünet előtt szépített Tilincă révén (1–2).

{A}

A második félidőben mindkét kapunál több gólszerzési lehetőség adódott, a 75. percben pedig egy újabb csíki hibát követően büntetőhöz jutott a Sănătatea, és ezt Paul Cristian értékesítette (2–2).

Hat perccel a rendes játékidő vége előtt azonban a székelyföldi együttes belőtte a győzelmet jelentő gólt: Soufiane ugratta ki Magyarit, akit a büntetőterületen belül csak szabálytalanul tudtak szerelni, a megítélt tizenegyest Eder értékesítette (2–3).

Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője a mérkőzés után a következőképp nyilatkozott. „Uraltuk az elején a játékot, vezettünk is 2–0-ra, de sajnos a mi tévedéseinknek köszönhetően a házigazdák visszajöttek a meccsbe, és kiegyenlítettek.

Tapasztalt játékosok alkotják a Sănătatea keretét, olyanok, akik minden apró tévedést maximálisan ki tudnak használni. Örülök, hogy a hibáinkat ki tudtuk javítani, és megszereztük a három pontot.

Értékes győzelem ez, hiszen a látottak alapján ellenlábasainknak nagyon nehéz lesz pontot szerezni Kolozsváron.”

Labdarúgó 3. Liga, 5-ös csoport, 5. forduló:
Kolozsvári Sănătatea–FK Csíkszereda 2–3 (1–2),
gólszerzők: Cosmin Tilincă (42. perc) és Paul Cristian (75., 11-esből), illetve Magyari Szilárd (10.), Eder Gonzales (40. és 84., a másodikat 11-esből).
FK Csíkszereda: Bordás Dániel – Majzik Adrián, Mitra Szilárd, Kovács Szabolcs, Fabio de Oliveira, Veres Szilárd, Pál Kristóf, Eder Gonzalez, Györgyi Arthur (Soufiane Jebari, a 60. perctől), Nagy Zsolt (Barta Norbert, 80.), Magyari Szilárd (Suciu Toni, 86.).

További mérkőzések:
Székelyudvarhelyi FC–Lénárdfalva 0–4
Nagybányai Minaur–Szászhermányi FC 1–0 (1–0)
Tordai Arieșul–Szászrégeni Avântul 2–2 (1–1)
Marosvásárhelyi MSE–Barcarozsnyói Olimpic Cetate 0–2 (0–1)
Besztercei Gloria–Tasnádi Unirea 1–3 (0–1)
Dési Unirea–Medgyesi Gaz Metan II. 1–1 (0–1)
Radnóti SK–Kolozsvári CFR II. 1–6 (0–4)

{S1}