Az utolsó pillanatban mentett pontot a Sepsi OSK

Pál Gábor 2018. szeptember 21., 20:21

Döntetlent ért el a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a labdarúgó 1. Liga 9. fordulójában. A sereghajtó FC Voluntari vendéglátóiként a háromszékiek Tandia góljával mentettek pontot, a csatár a meccs hosszabbításában szerezte az egyenlítő gólt.

Tandia ismét remekelt, ezúttal egy pontot ért a gólja. Archív Fotó: Pál Árpád

Nagy lehetőséget szalasztott el a szentgyörgyi együttes, ugyanis egy győztes meccs az éllovas pozíciót jelentette volna. De nem úgy alakult a pénteki találkozó, ahogy azt Eugen Neagoe és legénysége, illetve a népes Sepsi OSK-szurkolótábor kívánta.

Noha jobban kezdtek a piros-fehérek, gólt az FC Voluntari szerzett, a 28. percben egy szép akció végén Geoffrey Malfleury talált be a születésnapját épp pénteken ünneplő Niczuly Roland hálójába.

A második félidőben a vendégek térfelén zajlott a játék, de a hazaiak egyszerűen nem tudták bevenni az Ilfov megyeiek kapuját.

Már a síp George Cătălin Găman játékvezető szájában volt, hogy jelezze a meccs végét, amikor Ibrahima Tandia kihasználta a voluntari-i védők bizonytalanságát, és 15 méterről szép gólt lőtt.

Ezzel pontot mentett a Sepsi OSK, és utolérte a ranglista élén álló FCSB-t, de a bukarestiek jobb gólkülönbségüknek köszönhetően továbbra is elsők, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszottak.

A meccsről részletesebb beszámolót is közlünk.

{A}

Labdarúgás, 1. Liga, 9. forduló:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–FC Voluntari 1–1 (0–1),
gólszerzők: Tandia (90+6.), illetve Malfleury (28.).

További mérkőzések

Péntek
21.00 Jászvásári Poli CSM–Bukaresti Dinamo

Szombat
15.00 Nagyszebeni Hermannstadt–Kolozsvári CFR
18.00 FC Botoșani–Concordia Chiajna
21.00 Universitatea Craiova–FC Viitorul

Vasárnap
21.00 FCSB–Dunărea Călărași

Hétfő
21.00 Astra Giurgiu–Medgyesi Gaz Metan

{S1}