Hazavonatozott a Tusnádfürdőn „eltűnt” férfi, miközben órákon át keresték a kutatócsapatok

Székelyhon 2018. szeptember 21., 15:03

Több keresőcsapatot mozgósítottak csütörtök délután Tusnádfürdőn, miután egy társaság egyik tagjának „nyoma veszett” az Olt folyó partján. A telefonját hátrahagyó, barátaira ráijesztő Bákó megyei férfi egyszerűen vonatra ült, péntek reggel saját otthonában találták meg.

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A 112-es sürgősségi hívószámon csütörtökön kevéssel 19 óra előtt kért segítséget a 65 éves ágasi (Bákó megye) férfi három barátja, bejelentésük szerint már közel négy órája nem látták társukat. Az Olt folyó tusnádfürdői Malom Csárda melletti szakaszára halászni érkező társaság tagjai a hatóságiaknak elmondták, pecázás közben ugyan szétváltak útjaik, azonban

a férfit számtalan próbálkozás után sem tudták elérni telefonján, illetve a közelben sem találták, ezért pánikba estek.

{A}

Tusnádfürdőn rövid időn belül több, csendőrökből, tűzoltókból, rendőrökből, hegyimentőkből és önkéntesekből álló csapat indult a felkutatására. Átfésülték a folyópartot, a település környékét, illetve a várost, sikertelenül. A keresést 22 órakor felfüggesztették.

Pénteken aztán érkezett a jó hír:

a férfit az időközben a Hargita megyei kollégáik által értesített ágasi őrs rendőrei reggel megtalálták otthonában.

Kihallgatásakor elmesélte, miután szétszéledtek a folyónál, 18 óra körül a tusnádfürdői vasútállomás környékére „keveredett”, ahol észrevette, hogy nincs nála a telefonja, így nem tud kapcsolatba lépni a barátaival. Az állomáson kiderült, hogy épp közeledik egy Kománfalva irányába tartó személyvonat, ezért arra gondolva, hogy ismerősei talán már távoztak az autóval, amivel a városba érkeztek, vonatra szállt és hazautazott. Az nem derült ki, hogy otthonról miért nem értesített senkit – számolt be az eset részleteiről Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.