Vastaps- és Kedvenc Színész díjak a Nemzetiben

Szász Cs. Emese 2018. szeptember 21., 15:23

Az idei évad első nagytermi produkciója alkalmával adták át az előző évad színészi teljesítményeit elismerő Vastaps-díjakat és a társulat önkéntesei által megszavazott Kedvenc Színésznő és Kedvenc Színész díjakat a Tompa Miklós Társulat művészeinek.

A múlt évad teljesítménye alapján díjazták a színművészeket Fotó: Bereczky Sándor

A Vastaps-díj többéves hagyományra tekint vissza, és a legtöbb előadást játszott, valamint legtöbb próbán részt vett színésznő, illetve színész jogosult rá.

Az egyik idei Vastaps-Díjat Kádár Noémi kapta, míg férfi kategóriában Kádár L. Gellért került díjazásra.

A hölgyeknél amúgy B. Fülöp Erzsébet harmadik helyen, Simon Boglárka Katalin második helyen végzett. A férfiak között Bokor Barna harmadik helyezést, míg Galló Ernő második helyezést ért el a legtöbbet színpadra lépő színészek között.

{A}

Az Tompa Miklós Társulat önkéntesei minden évad elején megszavazzák az előző évad kedvenceit.

A 2017/2018-as évadban a Kedvenc Színésznő Gecse Ramóna lett, míg a Kedvenc Színész kategóriában Galló Ernőre esett az önkéntesek választása.

A díjazottak az elismerő oklevél mellett ajándékcsomagokat kaptak a Kárásztelek Pincészet jóvoltából. 

A díjazott Gecse Ramóna és Galló Ernő legközelebb a szeptember 20-án, csütörtökön 19.30-tól és 21-én pénteken 17.00 és 21.00 órától lép színre a Liselotte és a május című előadásban, míg Kádár Noémi és Kádár L. Gellért a szeptember 27-én 19.00 órától kezdődő Hedda Gabler című drámában lesz látható.