Állatetetés, traktorozás, tehénfejés, szénába ugrálás: városba költözik a falu

Kömény Kamilla 2018. szeptember 21., 11:00

Mostanra szinte önszervezővé vált a Falu a városban családi rendezvény, amelyet idén hatodszorra szerveznek meg a hétvégén Csíkszeredában.

Archív Fotó: Pinti Attila

A kétnapos, szombaton és vasárnap tartó eseményre a tavalyhoz hasonlóan a Temesvári sugárúton, az Óceán üzlettel szemközti zöldövezetre várják az érdeklődőket, akik a városban megtapasztalnák a vidéki életet.

{A}

Idénre is megtartották a rendezvény legkedveltebb programpontjait, lesznek gyermekfoglalkozások, kenyérsütés, állatetetés, -simogatás, tehénfejés, traktorozás, lovazás, de lehet majd szénába ugrálni, főtt pityókát, túrós puliszkát enni, újdonságként pedig a Pogány-havas Kistérségi Társulást alkotó települések is szervezetten bemutatkoznak helyi jellegzetességeikkel – avatott be érdeklődésünkre Mihály László.

A szervező arra is kitért, hogy minden évben jönnek a kisebb gyermekek, akiknek újdonságot jelent megfogni, megetetni az állatokat, beleugrani a szénába, üstben főtt pityókát kóstolni – valószínűleg ezért sem untak rá a rendezvényre a csíkiak.