Elindult első Erste-ligás kiszállására a GYHK

Gergely Imre 2018. szeptember 21., 12:22

Bécsben kezdődik el a Gyergyói Hoki Klub első idegenbeli túrája az Erste Ligában. A Vienna Capitals II. elleni pénteki mérkőzés után vasárnap Dunaújvárosban, hétfőn pedig Újpesten lépnek jégre a piros-fehérek.

A Ferencváros elleni pontszerzéssel kezdte az Erste Liga-szereplést a GYHK. Idegenbe is pontokért utazik Fotó: Gyergyói Hoki Klub

A csapat szerdán este szállt autóbuszra, hogy közel ezer kilométert kellett utazzon első mérkőzésére. Győrben megpihentek, és onnan utaznak át az osztrák fővárosba.

A „Kisbécs” vagyis az EBEL egyik élcsapata, a Vienna Capitals farmegyüttese nem számít az Erste Liga legjobbjai közé, valószínűleg a mezőny második felében fog majd végezni. Idén négy mérkőzést játszott, nyitásként 5–3-ra verte meg a szintén fiatalokra alapozó Hokiklub Budapestet, majd két komolyabb ellenfelétől, a Dunaújvárosi Acélbikáktól és a Brassói Coronától is simán kikapott, 3–6-os, illetve 1–7-es eredménnyel.

A gyergyói csapat feledtetné szurkolóival a Sportklubtól elszenvedett két vereséget Fotó: Lukács Zsolt

Legutóbb hosszabbításban nyert a Schiller-Vasas fiataljaival szemben. Az eredményektől függetlenül egyik meccsen sem volt könnyű dolguk az ellenfeleknek, rengeteget korcsolyázó, hajtós csapatról van szó.

A Gyergyói HK jobb, mint a Vienna II., de csak akkor nyerhetünk, ha száz százalékig koncentrálunk. Nagyon oda kell figyelnünk. Ki kell használnunk a helyzeteinket, mert ellenkező esetben kellemetlen meglepetésben lehet részünk. Persze sikerre számítok, három pontot akarunk elhozni

– fogalmazott Vaclav Novak sportigazgató.

A Vienna Capitals II. elleni mérkőzés pénteken romániai idő szerint 18.50-kor kezdődik.

Bármi lehet Dunaújvárosban és Újpesten

„Nem találkoztunk még, nem ismerjük a dunaújvárosi és az újpesti csapatot, és ők sem minket, így nem lehet előre kijelenteni, hogy mi fog történni. Az biztos, hogy kemény ellenfelek lesznek. Az eddigi eredményekből sem sokat lehet következtetni.

Nincs két egyforma meccs, bármi lehet.

A csapatnak arra kell törekednie, hogy megvalósítsa az edző által elképzelt játékot, figyelni kell minden apró részletre, a jégen és azon kívül is, hogy a lehető legpihentebben, felkészülten lépjünk pályára” – vázolta elképzelését Vaclav Novak.

{A}

Egyébként eddig az újvárosiak Bécs legyőzése után a Schiller-Vasast 8–2-re, Brassót 4–1-re múlták felül. Egy vereségük van, azt pedig éppen a GYHK hétfői ellenfelének, az UTE otthonában szenvedték el 5–3-ra. A „lilák” 2–1-es, hosszabbításos sikerrel kezdtek az FTC-vel és 8–0-ra ütötték ki a Hokiklub Budapestet.

Dunaújvárosban vasárnap 18, Újpesten hétfőn 19 órakor dobják be a korongot. Mindhárom helyszínen számíthat a GYHK a szurkolókra is, a Magyarországon, illetve Ausztriában dolgozó gyergyóiak is nagyon várják a meccseket.

Jégkorong, Erste Liga, a hétvégi program

Péntek
18.30 Csíkszeredai Sportklub–Budapesti Schiller-Vasas HC
18.30 Brassói Corona–Debreceni EAC
18.50 Vienna Capitals II.–Gyergyói HK
19.00 Ferencváros–Dunaújvárosi Acélbikák;

Vasárnap 
17.00 Brassó–Vasas
18.00 Dunaújváros–Gyergyói HK
18.30 Sportklub–Debrecen
19.00 Újpest–Ferencváros

Hétfő
18.30 Sportklub–Brassó
19.00 Újpest–Gyergyó
21.00 Hokiklub Budapest–Ferencváros.