Bizonyos APIA-támogatások igénylésével a gazdák egy képzés elvégzését is vállalták – nagyon közel a határidő

Kömény Kamilla 2018. szeptember 20., 19:11

Háromnapos ingyenes képzést tart jövő héten a Fidelitas Ifjúsági Egyesület azoknak a gazdáknak, akik 2016-ban igényelték az agrár-környezetgazdálkodási (M10) vagy az ökológiai gazdálkodási (M11) támogatási csomagot, vállalva egy szakmai képzés elvégzését is.

Nem elég csak a kétkezi munka. Képzésen is részt kell venniük a gazdáknak. Képünk illusztráció

„Fel szeretnénk hívni minden érintett gazda figyelmét, hogy aki 2016-ban a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségen (APIA) keresztül igényelte az agrár-környezetgazdálkodási (M10) vagy az ökológiai gazdálkodási (M11) támogatási csomagot, az vállalta egy szakmai képzés elvégzését is.

A képzésen szerzett oklevelet október elsejéig lehet benyújtani az APIA-hoz, ellenkező esetben vissza kell fizetni az elmúlt években kapott támogatási értéket”

– mutatott rá Silló László. A Fidelitas Ifjúsági Egyesület vezetője kiemelte, az utóbbi lehetőség elkerülése érdekében szervezetük az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR) finanszírozásával háromnapos képzést tart jövő héten a gazdák számára, amelynek végén a támogatási formák megszerzéséhez szükséges elismervényt bocsátanak ki.

A jövő szerdán induló ingyenes képzésükre keddig lehet jelentkezni a 0266–312111-es telefonszámon, vagy személyesen az egyesület csíkszeredai székhelyén (Petőfi Sándor utca 38. sz.). De mivel a helyek száma korlátozott – összesen 26 személyt tudnak fogadni –, a jelentkezők számának függvényében akár már hamarabb is lezárhatják az iratkozást.

{A}