Közel volt a pontszerzéshez a Szejke SK

Zátyi Tibor 2018. szeptember 20., 18:54

Hatgólos hátrányból is fel tudott állni a Székelyudvarhelyi Szejke SK a férfi kézilabda A divízió nyitófordulójában, ám végül hatalmas csatában alulmaradt a másodosztály egyik legerősebb gárdája, a Nagyváradi VSK otthonában.

Fotó: Facebook/Székelyföldi Kézilabda Akadémia

Csütörtök délután játszotta első hivatalos találkozóját a nyáron alakult Szejke SK. Sipos Lóránt együttese korán vezetést szerzett, amit az első játékrész nagy részében meg is tudott tartani. A tapasztaltabb házigazdát azonban nem lehetett lerázni, rendre egyenlített, majd a 25. percben pillanatokra átvette a vezetést, amire a Szejkétől Kónya és Buguleț válaszolt (13–15). Ezután viszont megtört a lendület, a szünetig Nagyvárad ismét megfordította az állást (16–15).

A második játékrész elején gödörbe került az udvarhelyi gárda,

a VSK fokozatosan elhúzott az eredményjelzőn, a 38. percben már öttel vezetett (22–17), a 43-ban pedig már hattal (25–19). Ezután

az ifjúsági válogatott Tăuțean vette hátára a Szejkét,

góljaival kezdett felzárkózni a csapat (49. perc: 26–25). Izgalmas hajrá következett, hiszen előbb Fekete, majd Lőrinczi egyenlített, ám végül pontot nem szerzett a mérkőzést kettős emberhátrányban befejező Szejke SK.

Fotó: Facebook/Székelyföldi Kézilabda Akadémia

„Összességében meg vagyok elégedve a mutatott játékkal, aminek volt pozitív és negatív oldala is. Görcsösen kezdtünk, ez pedig rányomta bélyegét a teljesítményre, továbbá a 33 kapott gól jellemzi a védelmünket, ami nem működött jól.

A fiúk gratulációt érdemelnek, hiszen a nehéz helyzetekből is fel tudtak állni. Dolgoznunk kell a gyerekes hibák kiküszöbölésén, és azon is, hogy ne játsszunk megilletődve

– mondta Sipos Lóránt edző.

Jövő vasárnap saját közönsége előtt is bemutatkozik a csapat, este hat órakor a Tordai Potaissa II. látogat Székelyudvarhelyre.

{A}

Férfi kézilabda, A divízió, D csoport, 1. forduló:
Nagyváradi VSK–Szejke SK 33–32 (16–15),
gólszerzők Tăuțean 8, Buguleț, Kopacz, Fekete 4–4, Daninfeld, Szász, Komporály 3–3, Kónya 2, Lőrinczi 1. Játszott még: Orbán Sz., Jobb – Pál, Jére, Orbán L., Lázár.
Kiállítások: 6, illetve 14 perc.
Hétméteresek: 8/8, illetve 1/1.