Budapesti és debreceni csapatot fogadnak a csíki hokisok

Dobos László 2018. szeptember 20., 21:13

Két kemény mérkőzés vár a hét végén a Csíkszeredai Sportklubra a jégkorong Erste Liga alapszakaszában. A kék-fehérek pénteken a Budapesti Schiller-Vasas együttesét, vasárnap pedig a debrecenieket fogadják a Vákár Lajos Műjégpályán.

Eddig majdnem százszázalékos a Sportklub, csak egy pontot vesztettek el a Fradi ellen. Folytatná a győztes meccsek sorozatát a csapat Fotó: Gecse Noémi

A csíki szakvezetés mindkét mérkőzés esetében a győzelmet tűzte ki célul a csapat elé. Hozó Levente másodedző elmondta, az újonc Budapesti Schiller-Vasas együttesét nem ismerik, még nem játszottak ellene, de mivel fiatal és tehetséges játékosok alkotják, nagyon oda kell figyelni rá.

A szakembertől megtudtuk, hogy Gecse Hugó hűléssel küszködik, ezért pénteken nem fog játszani.

Egyébként Leo Gudas és Hozó Levente edzők egyes játékosokat pihentetni fognak fővárosiak elleni találkozón, mivel a vasárnapi, Debrecen ellni mérkőzést követően újabb komoly erőpróba vár a csapatra, hétfőn este a Brassói Corona érkezik Csíkszeredába.

{A}

A Debrecen elleni vasárnapi mérkőzés kapcsán Hozó elmondta, találkoztak már a csapattal, ismerik a játékát, szeptember elején kikaptak a hajdúságiaktól a gyergyószentmiklósi Gyilkos-tó Kupán. Azt a mérkőzést elemezték, és reméli, hogy a fiúk tanultak a hibákból.

Jégkorong, Erste Liga, a hétvégi program

Péntek
18.30 Csíkszeredai Sportklub–Budapesti Schiller-Vasas HC
18.30 Brassói Corona–Debreceni EAC
18.50 Vienna Capitals II.–Gyergyói HK
19.00 Ferencváros–Dunaújvárosi Acélbikák

Vasárnap
17.00 Brassó–Vasas
18.00 Dunaújváros–Gyergyói HK
18.30 Sportklub–Debrecen
19.00 Újpest–Ferencváros

Héfő
18.30 Sportklub–Brassó
19.00 Újpest–Gyergyó
21.00 Hokiklub Budapest–Ferencváros