Győztes meccs esetén élre ugrik a Sepsi OSK

Pál Gábor 2018. szeptember 20., 15:24

Dobogós helyről várja a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a labdarúgó 1. Liga 9. fordulóját. A háromszékiek pénteken 18 órakor az FC Voluntari csapatát látják vendégül, győzelmük esetén ideiglenesen átveszik a ranglista éllovas pozícióját.

Készülődés a Voluntari elleni meccsre. Otthon tartanák a pontokat a háromszékiek Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Ezzel szemben az Ilfov megyei ellenfelük a sereghajtó helyet foglalja el, az eddigi nyolc forduló alatt mindössze két meccsen szerzett pontot: az Astra Giurgiu otthonában és a Medgyesi Gaz Metan vendéglátójaként ért el döntetlent. Legutóbb a Jászvásári Poli CSM-től kaptak ki úgy, hogy kétgólos hátrányt dolgoztak le, de a hosszabbításban újabb találatot szereztek a moldvaiak, és ezzel nyertek.

Rövid sajtótájékoztatóján a szentgyörgyi csapat edzője csütörtökön kifejtette, jelentős mérkőzés előtt állnak. „Nagyon fontos számunkra ez a meccs, talán a szezon eddigi találkozói közül a legfontosabb.

Ha begyűjtjük mind a három pontot, legkevesebb két napig a ranglista élére ugorhatunk, ez pedig óriási dolog a játékosok, a stáb és a nézők számára is.

Holnap biztosan nagyon sokan eljönnek a meccsre, szeretném ha telt ház lenne. Megérdemlik ezek a fiúk a biztatást. Az előző és a jelenlegi szezonban is bebizonyították, hogy értékes játékosok, erős csapatot alkotnak” – vélekedett Eugen Neagoe.

Neagoe és Niczuly. Az edző és a kapus is kiemeli a csapat kemény védelmének eredményességét Fotó: Facebook/Sepsi OSK

A tréner hozzátette, nagyon nehezen legyőzhető együttest irányít, jelenleg a legjobb védelemmel rendelkezik, és ezt a képességüket meg is szeretnék őrizni. Megtudtuk, nincs keretproblémájuk, minden labdarúgó harcra készen áll.

Bár nem túl bő a játékosállomány, minden meccs előtt nehéz kiválasztani azt a 11 játékost, akik kezdőként pályára lépnek. Összesen huszonnégy focista alkotja a keretet, köztük a három kapus is. Mindegyikük fontos számunkra, ezt minden nap el is mondom nekik. Egy nagyon erős családot alkotunk

– hangsúlyozta.

Ugyanakkor tudatában van annak, hogy nehéz helyzetben van a Voluntari csapata is, de különösebben nem érdekli a sorsa, számára az a fontos, hogy a pénteki meccs után is győzelem nélkül térjen haza az Ilfov megyei gárda.

Fotó: Facebook/Sepsi OSK

„Zsúfolt hét elé nézünk, hiszen jövő kedden Temesváron kupameccset is kell játsszunk (időközben megváltoztatták a találkozó időpontját, ugyanis korábban szerdára ütemezték be – szerk. megj.), és pénteken egy másik nehéz mérkőzés vár ránk Bukarestben, a Dinamo ellen” – fogalmazott Neagoe.

Újságírói kérdésre kifejtette, mint minden meccs, fontosak számukra a Román Kupa találkozói is, de egyelőre a Voluntari elleni összecsapásra koncentrálnak.

{A}

Niczuly Roland eddigi nyolc bajnoki meccse alatt mindössze négy gólt kapott, a legkevesebbet az 1. Liga mezőnyében. A sajtótájékoztatón elmondta, szeretné, ha így is maradna, de ez nem csak az ő érdeme, hiszen tizenegyen vannak a pályán, akik mind azért dolgoznak, hogy a lehető legkevesebb gólt kapják.

Labdarúgás, 1. Liga, 9. forduló:

pénteken
18.00 Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–FC Voluntari
21.00 Jászvásári Poli CSM–Bukaresti Dinamo

szombat
15.00 Nagyszebeni Hermannstadt–Kolozsvári CFR
18.00 FC Botoșani–Concordia Chiajna
21.00 Universitatea Craiova–FC Viitorul

vasárnap
21.00 FCSB–Dunărea Călărași

hétfő
21.00 Astra Giurgiu–Medgyesi Gaz Metan

{S1}