Hazai sikerrel ért véget a férfiak csatája a vásárhelyi kosártornán

Horváth Bálint Ottó 2018. szeptember 20., 14:39

Második mérkőzését is fölényesen megnyerte a Takács Károly Emléktornán a Marosvásárhelyi VSK férfi kosárlabdacsapata. George Trif vezetőedző legénysége szerdán 94–66-ra múlta felül a VSK Csíkszeredát, és két győzelemmel az első helyen végzett.

Felkészültek a tétmeccsekre a vásárhelyi játékosok Fotó: Haáz Vince

Akárcsak a Medgyes elleni találkozón, ezúttal is mezőnyfölényben játszott a marosvásárhelyi együttes, és fokozatosan növelte előnyét. A házigazda vásárhelyiek végül huszonnyolc pontos vereséget mértek ellenfelükre, amellyel majd a bajnoki idény során a C értékcsoportban is találkoznak.

Ismét Goran Martinic volt a Marosvásárhelyi VSK legeredményesebb játékosa, őt Engi Dávid követte a pontszerzők listáján, összesen pedig tízen játszottak a hazaiaknál.

{P12}

A mérkőzés után a marosvásárhelyi együttes vezetőedzője, George Trif úgy nyilatkozott, hogy hasznos barátságos meccseket játszottak egy hosszú felkészülési időszak után.

„Összességében elégedett vagyok a csapattal, és örvendek, hogy a játékosok eddig meghálálták a bizalmat. Remélem, hogy a sérültek, Vlagyiszlav Solopa és Alin Borșa mihamarabb teljesen felépülnek. Ugyanakkor bár Goran Martinic pályára lépett ezeken a meccseken, kevesebbet szerepelt, mert nem akartuk erőltetni a játékát.”

Fotó: Haáz Vince

A szakvezető megjegyezte, hogy még vannak gyengébb periódusaik a mérkőzések közben, de ezeket igyekeznek kiiktatni, mert az erősebb ellenfelekkel szemben már nem fordulhatnak elő.

„Felkészültek vagyunk, remélem, hogy a jövő heti, Galaci Phoenix elleni idegenbeli kupamérkőzésre a hosszabb ideig sérült Steff Norbert kivételével minden játékosra számíthatok, és győzelemmel kezdjük a szezont. A jelenlegi kerettel vágunk neki a bajnokságnak, de ha egyes helyeken lesznek problémáink, a szezon közben még megpróbálunk játékosokat igazolni” – zárta George Trif.

{A}

A másik szerdai mérkőzésen, a nőknél a Brassói Olimpia a házigazda Marosvásárhelyi VSK után a Kolozsvári Universitateát is legyőzte, ezáltal megnyerte a tornát. Csütörtökön a marosvásárhelyi női csapat Kolozsvár együttesével találkozik (16 óra), a férfiak utolsó meccsén pedig a Medgyesi VSK és a Máramarosszigeti VSK mérkőzik meg egymással (14 óra).

Kosárlabda, Takács Károly Emléktorna, a szerdai játéknap eredményei

Férfiak: Marosvásárhelyi VSK–Csíkszeredai VSK 94–66 (25–17, 29–15, 24–19, 16–15),
a vásárhelyiek pontszerzői Goran Martinic 21, Engi Dávid 18, Kilyén Örs 15, Ernests Kalve 14, Dominique Crawford 10, Sánta Szabolcs 8, Bölöni Tamás 6, Daniel Ștețca 2, játszott még Cristian Bloj, Szilveszter Botond.

Nők: Brassói Olimpia–Kolozsvári Universitatea 92–70 (15–18, 29–15, 18–22, 30–15)