Feljutásra pályázó csapatot fogad az SZFC

Zátyi Tibor , Horváth Bálint Ottó 2018. szeptember 20., 11:42

Kemény ütközetre készül a Székelyudvarhelyi FC a labdarúgó 3. Ligában, pénteken délután öt órakor a másodosztálybeli feljutásra pályázó Lénárdfalvát fogadja a sétatéri stadionban.

Második hazai mérkőzésükre készülnek a fiúk Fotó: Barabás Ákos

A Máramaros megyei együttes a Marosvásárhelyi MSE otthonában aratott győzelemmel kezdte a bajnokságot, majd legyőzte a Besztercei Glóriát, és a legutóbbi játéknapon a Dési Unireát is.

Egy vereséget szenvedett, a harmadik fordulóban 1–0-ra kapott ki az éllovas Nagybányai Minaur otthonában. Jelenleg gyengébb gólkülönbsége miatt szorul az FK Csíkszereda mögött a harmadik helyre.

{A}

Az SZFC a második hazai mérkőzésére készül, az elsőn magabiztos játékkal 3–1-re verte Radnótot, öt pontjával a táblázat 11. helyén áll.

Mészáros Alpár edző elmondása szerint a héten sérülések nehezítették a csapat felkészülését, Bogdan Mintaș, Locotuș Miklós és Csifó István sem edzett, Lénárdfalva elleni játékuk kérdéses. Daniel Chifu el van tiltva, míg Nagy Barna sérült.

„A bajnokság egyik legjobbjával találkozunk, jól ismerem őket, korábbi csapataimmal többször játszottam ellenük. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen az elmúlt években Lénárdfalva mindig az élmezőnyben végzett. Az önkormányzattól sok támogatást kapnak, nagy beruházások történtek náluk, új stadiont is építettek.

A gondjaink ellenére biztos vagyok benne, hogy játékosaim mindent megtesznek a győzelem érdekében, és ahogy a korábbi négy meccsünkön, ezen is az utolsó pillanatokig fogunk küzdeni”

– összegzett az edző.

Hazai pályán az MSE és Radnót, idegenben Szászrégen

A Barcarozsnyói Olimpic csapatát fogadja a Marosvásárhelyi MSE a 3. ligás labdarúgó-bajnokság ötödik csoportjának ötödik fordulójában. A Sziget utcai stadionban pénteken 17 órakor kezdődő találkozó előtt mindkét együttes hat ponttal a ranglista középmezőnyében található. Hazai pályán játszik a mindössze hárompontos Radnóti SK is, ellenfele a jobban rangsorolt Kolozsvári CFR II. lesz. Az ötödik helyezett Szászrégeni Avântul az újonc Tordai Arieșul pályáján megpróbálja folytatni a remek eredmények sorát. Ezek a találkozók szintén pénteken 17 órától lesznek.
Labdarúgó 3. Liga, 5. csoport, 5. forduló:

pénteken 16 órától
Nagybányai Minaur–Szászhermányi FC

pénteken 17 órától
Székelyudvarhelyi FC–Lénárdfalva
Kolozsvári Sănătatea–FK Csíkszereda
Tordai Arieșul–Szászrégeni Avântul
Marosvásárhelyi MSE–Barcarozsnyói Olimpic Cetate
Besztercei Gloria–Tasnádi Unirea
Dési Unirea–Medgyesi Gaz Metan II.
Radnóti SK–Kolozsvári CFR II.

{S1}