Négy medve jött ki a kukoricásból, egy támadott

Székelyhon 2018. szeptember 19., 21:10

A medvetámadás elszenvedője, egy 47 éves karcfalvi lakos hazafelé tartott szerdán délután kerékpárjával a faluban, amikor a kukoricásból négy medve jött ki. Az ijedségtől elesett a férfi, három medve visszafutott a kukoricatáblába, egy viszont megharapta a combján és fenéktájékon.

Kukoricás. Feljegyezve a nem biztonságos helyek listájába Fotó: Barabás Ákos

„Felvettük a kapcsolatot az érintett vadásztársulással, amely még ma (szerdán – szerk. megj.) este kiszáll a helyszínre, holnap reggel pedig leadják a szükséges iratcsomót a veszélyes medve kilövésére” – írja a Hargita megyei önkormányzat sajtószolgálata Borboly Csaba megyeitanács-elnökre hivatkozva.

Az ügy kapcsán a Hargita megyei önkormányzat elnöke azzal az igényléssel fordult Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszterhez, hogy értékeljék újra azokat a felcsíki kéréseket, amelyeket a napokban negatívan véleményezett a szaktárca, és ebben az esetben is hagyják jóvá a sürgős beavatkozást. 

A csíkszeredai megyei kórház sürgősségi betegellátó részlegének főorvosa, Kacsó Jolán az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, kisebb horzsolt sebek vannak a férfi farán és lábain, nem kellett semmiféle beavatkozásnak alávetni, a fertőzőosztályra küldték, hogy megkapja az ilyenkor esedékes oltásokat.