Közeleg a tél: igényelhető a fűtéstámogatás Csíkszeredában

Barabás Hajnal 2018. szeptember 19., 20:38

A 2018. november 1. és 2019. március 31. közötti idényre vonatkozó fűtéstámogatási kérelmek már benyújthatók a csíkszeredai városháza szociális osztályán.

Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

A polgármesteri hivatal közleménye szerint a lakásfűtésre távhőt használó fogyasztók fűtéstámogatásban részesülnek, ha az egy főre eső havi nettó átlagjövedelem nem haladja meg a 786 lejt a családok, illetve az 1082 lejt az egyedül élő személyek esetében.

A lakásfűtésre földgázt, villamos energiát, illetve tűzifát, szenet vagy fűtőolajat használó fogyasztók abban az esetben igényelhetnek támogatást, amennyiben az egy főre eső havi nettó átlagjövedelem nem haladja meg a 615 lejt – családok és egyedül élő személyek esetében egyaránt.

{A}

A támogatás igényléséhez szükséges dokumentumokat a polgármesteri hivatal 28-as számú irodájában lehet átvenni, vagy a szereda.ro oldalról lehet letölteni. A kitöltött formanyomtatványokat a mellékelt igazoló okiratokkal október 15-ig lehet leadni.

„A vonatkozó jogszabályok módosításával a jelenleg családi pótlékban vagy szociális támogatásban részesülőknek egy egyszerűsített típuskérést kell kitölteniük, amelyet a szociális irodából vehetnek át. Ez esetben a fűtéstámogatás odaítélésének elbírálása a már leadott igazoló okiratok alapján történik – áll a közleményben. További információk a 0266–315120-as telefonszám 115-ös belső vonalán, vagy a városháza 28-as számú irodájában igényelhetők.