Házigazdákként és ellenfelekként is jelesre akarnak vizsgázni

Józsa Csongor 2018. szeptember 19., 18:09

Fennállása legnagyobb kihívása előtt áll a Székelyudvarhelyi ISK-FSK férfi asztaliteniszcsapata: jövő hét végén hazai környezetben, a városi sportcsarnokban az ETTU Kupa első körében belga, portugál és cseh gárdákat lát vendégül. Utolsó szakaszához érkezett a készülődés, a szervezés.

György Istvánék az előző szezonban még a Szuperligában való bennmaradást tűzték ki célul, jövő héten pedig már európai porondon ütögethetnek Fotó: Barabás Ákos

Valamivel több mint egy hét maradt hátra a 2018-as esztendő legfontosabb székelyudvarhelyi sporteseményéig: a férfi asztaliteniszcsapat az ETTU Kupára hangol. Tisztázzuk nagyon gyorsan, hogy mi is ez a kiírás. Labdarúgópéldával élve – mert ez a legkézenfekvőbb – az Európa Liga, azaz a második számú kupakiírás.

A Székelyudvarhelyi ISK-FSK tavaly első idényét töltötte a Szuperligában. Célkitűzése a legjobbak között való bennmaradás volt. A bajnokság végén elérte a hatodik helyet, amivel indulhatott a nemzetközi porondon.

Romániából egyedül az ISK-FSK jelezte részvételi szándékát, így az udvarhelyi csapat képviseli az országot az Európa Kupában.

A klubvezetőség a sorsolás előtt kérvényezte, hogy házigazdája lehessen az egyik csoport mérkőzéseinek. Ezt az Európai Asztalitenisz-szövetség el is fogadta, így szeptember 29–30-án a székelyudvarhelyi városi sportcsarnokba érkezik a belga TT Vedrinamur, a portugál Sao Roque és a cseh El Nino Prága.

A kiírás alapján körmérkőzést rendeznek, az első két helyezett jut tovább a következő körbe.

Fotó: Pál Árpád

„Számunkra az ETTU Kupa-szereplés egy nagy vizsga. Székelyudvarhelyi csapat először játszhat európai porondon.

Szervezésben magasra tettük a lécet, mindenkinek meg szeretnénk mutatni, hogy képesek vagyunk ilyen szinten egy torna rendezésére.

A szervezői feladatokat már akkor elkezdtük, amikor megkaptuk a házigazdai szerepkört. Remélem, hogy ezt a sportszeretők azzal hálálják meg, hogy nagy számban ott lesznek a lelátókon, buzdítják a fiúkat” – fejtette ki a Székelyudvarhelyi ISK-FSK edző-játékosa, egyben az udvarhelyi torna főszervezője, György István.

{A}

Hozzátette, az asztaliteniszezők minden ellenfélről megkapták a videókat. A csapat jövő héttől lesz teljes, amikor csatlakozik a kerethez a vajdasági Cservik Krisztián. A három udvarhelyi sportoló, György Szilárd, Fejér-Konnert András és Tamás Szabolcs szeptembertől együtt gyakorol, ettől a héttől napi két edzéssel hangolnak a tornára.

A mérkőzéseket szeptember 29-én, szombaton 12, illetve 19 órától, szeptember 30-án, vasárnap pedig 10 órától játsszák.

A klub tájékoztatása szerint a tornára már kaphatók a belépők. Egy meccsre 5 lejbe kerül a jegy, a három fordulóra szóló bérlet ára pedig 10 lej. A belépőket elővételben a Kossuth Lajos utcai T-Mobile (volt Germanos) üzletben lehet beszerezni.