Győztek a fiúk, kikaptak a lányok

Horváth Bálint Ottó 2018. szeptember 19., 14:38

A ligeti Sportcsarnokban kedden délután lejátszották a Takács Károly Emléktorna első mérkőzéseit. A nyitónapon pályára léptek a házigazda Marosvásárhelyi VSK csapatai: a férfiak győzelemmel kezdtek a Medgyesi VSK ellen, a nők viszont kikaptak a Brassói Olimpiától.

A lányok nem bírtak a barcaságiakkal Fotó: Haáz Vince

A barátságos torna nyitómérkőzésén a VSK női csapata volt érdekelt, amely nem tudta felvenni a küzdelmet versenyképesebb ellenfelével, és végig nagy hátrányban játszva huszonöt pontos különbséggel (72–97) maradt alul.

A hazaiaknál hat új játékos lépett pályára, köztük az egyedüli idegenlégiós, a legtöbb pontot szerzett amerikai Angel Robinson, aki Marosvásárhelyen folytatja pályafutását (az előző két szezonban a Siriusnál kosarazott).

{A}

Ionel Brustur vezetőedző csapata csütörtökön 16 órától javíthat, a torna zárómeccsén a Kolozsvári Universitatea ellen játszik.

A keddi játéknap esti mérkőzésén bemutatkozott hazai közönsége előtt a VSK férfi együttese is, amely eredményes játékkal, az elejétől vezetve tizenhat ponttal, 97–81-re felülmúlta az új bajnoki szezontól magasabb értékcsoportban játszó Medgyesi Gaz Metant.

Eredményes támadójátékkal rukkolt elő a VSK férfi csapata Fotó: Haáz Vince

George Trif legénységéből Sánta Szabolcs és Goran Martinic volt a legeredményesebb. A keretből sérülés miatt hiányzott Vlagyiszlav Szolopa és Steff Norbert is, játszott viszont az új idegenlégiós, az amerikai Dominic Crawford, aki nemrég érkezett a csapathoz. A vásárhelyiek szerdán 17.45-kor a Csíkszeredai VSK-val csapnak össze.

Kosárlabda, Takács Károly Emléktorna, a keddi nyitónap eredményei

Férfiak: Marosvásárhelyi VSK–Medgyesi VSK 97–81 (26–16, 21–22, 26–22, 24–21), a vásárhelyiek pontszerzői Sánta Szabolcs 20, Goran Martinic 20, Ernests Kalve 17, Engi-Rosenfeld Dávid 16, Bölöni Tamás 10, Alin Borșa 9, Kilyén Örs 3, Dominic Crawford 2, játszott még Daniel Ștețca.

Nők: Marosvásárhelyi VSK–Brassói Olimpia 72–97 (16–26, 18–31, 24–20, 14–20), a vásárhelyiek pontszerzői Angel Robinson 18, Cristina Badi 17, Bianca Voica 13, Mészáros Kata 10, Mihaela Maxim 6, Diana Ignat-Kelemen 4, Antonia Radu 2, Andreea Feiseș 2, játszott még Georgiana Plăvițu.