Várják a művészeti népiskolába a gyergyói jelentkezőket

Baricz-Tamás Imola 2018. szeptember 19., 13:35

Gyergyószentmiklóson négy szakot indít a Hargita Megyei Művészeti Népiskola, amelyekre nemcsak fiatalok, hanem felnőttek jelentkezését is várják.

Fotó: Gecse Noémi

A Hargita Megyei Művészeti Népiskola a tanügyi rendszer keretein kívül nyújt művészeti oktatást gyerekeknek, felnőtteknek, kezdőknek és haladóknak egyaránt. Az iskola központja Csíkszeredában van, de kihelyezett szakok működnek a megye városaiban, községeiben is.

A művészeti iskola az idei tanévben Gyergyószéken csak Gyergyószentmiklóson indít szakokat.

Gitár, szintetizátor, zongora és festészet szakra lehet iratkozni,

a vezetőtanárok, művészek ezúttal is helyiek. A festészeti szakon Balázs József festőművész fog tanítani, korábban is ő oktatta a festeni tanulókat. A gitár, szintetizátor és zongora szakon továbbra is Moldován László várja a hangszeres képzésre beiratkozókat.

{A}

A 2–5 éves képzések elvégzése után a sikeresen vizsgázók a kulturális minisztérium által jóváhagyott diplomát is kapnak.

Az érdeklődők az iskola csíkszeredai székhelyén, a Gál Sándor utca 9. szám alatt iratkozhatnak, munkanapokon 10–18 óra között, szeptember 25-éig.

A hangszeres szakok esetén a tandíj évi 600 lej, a művészeti képzések, csoportos órák esetében pedig évi 500 lej a diákoknak, a felnőtteknek 100 lejjel több. A tandíjat két részletben is ki lehet fizetni. További részletekről érdeklődni az iskola székhelyén, vagy az info@nepiskola.ro email címen lehet.