Kié lesz a XXI. század?

Székelyhon 2018. szeptember 18., 10:52

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság október 5-7. között Sepsiszentgyörgyön tartja legjelentősebb szakmai rendezvényét, a Közgazdász Vándorgyűlést. A sorrendben huszonhetedik eseményen mintegy 35 előadót és 250 résztvevőt várnak.

A rendezvény médiapartnere a Székelyhon lapcsalád

Villámgyorsan fejlődő gazdaságunk egyik legfontosabb mozgatórugója a versengés, ezért a konferencia mottója „Versenyképesség 2020”.

A kétnapos programsorozaton

arra keresik a választ, hogy milyen eszközökkel, milyen kommunikációs stílust alkalmazva, illetve milyen stratégiák alkalmazásával érhetik el és tarthatják meg versenyképességüket a vállalatok.

Egyetemi előadók és a különböző gazdasági területeken sikeres versenyképességet bizonyító partnerek segítségével a jövőorientált, fenntartható modellekről, programokról lesz szó. A szekcióüléseken pedig interaktív módon vehetnek részt a kérdéskör gyakorlati vonulatainak megbeszélésében az érdeklődők.

A konferencia kiemelt hangsúlyt fektet a határon túli, ugyanakkor az egész Kárpát-medencei magyarság számára nyújtott közgazdasági-, pénzügyi szakemberképzés támogatására.

A konferencián plenáris előadók is kiállnak a publikum elé, többek között Bogdan Chiriƫoiu, a romániai versenyhivatal elnöke, Domokos László közgazdász, a magyar Állami Számvevőszék elnöke, Bak László, a Gazdasági Versenyhivatal elnökhelyettese, Bakacsi Gyula, a BGE kutató professzora, Antal Zoltán kutató, valamint Novák Károly Eduárd paralimpiai bajnok, a Román Kerékpárszövetség elnöke.

A Vándorgyűlésre szeptember 30-ig lehet jelentkezni ezen a honlapon, illetve személyesen az RMKT kolozsvári központi irodájában (Aurel Suciu utca, 12/2 szám alatt). A folyamatosan frissülő oldalon követhető az esemény részletes programja, és további információk is elérhetők.