Csíki győzelem a székely hokirangadón

Székelyhon 2018. szeptember 17., 21:37

Három góllal nyert a Csíkszeredai Sportklub a Gyergyói Hoki Klub otthonában hétfőn este. Sikerükkel hat pontot zsebeltek be a kék-fehérek, ugyanis az eredményt az Erste Ligában és a román jégkorongbajnokságban is számolták.

Fotó: Lukács Zsolt

Tétmeccsen is összecsapott a két Hargita megyei hokicsapat. Korábban a Gyilkos-tó Kupa zárómeccsén 2–0-ra nyert a Sportklub, és a gyergyóiaknak alkalmuk adódott megbosszulni ezt.

A hazaiak számára nem kezdődött jól a találkozó, Papp Szabolcs a 9. percben előnyhöz juttatta a csíkiakat.

Fotó: Lukács Zsolt

Alig több mint három perccel később még egyenlített a GYHK, Sára Tibor volt eredményes, de ezután a Sportklub irányított, és az első szünet előtt nem sokkal ismét vezetést szerzett – Vitalij Sulakov talált be Ruczuj hálójába.

A második harmadban magabiztosabban játszottak a vendégek, Becze Tihamér és Eduard Cășăneanu góljaival el is húztak.

{P17}

Izgalmasan alakult az utolsó játékrész első része, ugyanis előbb Goga Attila, majd Alekszej Simakov talált be Onodi kapujába, így egyre faragta hátrányát a gyergyói csapat, és még bő 12 perc volt hátra a mérkőzésből.

A továbbiakban viszont a Sportklub akarata érvényesült, Radim Valchar és Konsztantin Panov eldöntötték a meccset, 6–3-ra nyert a csíkszeredai klub.

Több kétes játékvezetői döntés borzolta fel a nézők kedélyeit. A rengeteg kiállítás tördelte az iramot, nem volt látványos a meccs.

Kedden 18.30-tól ismét összecsap a két csapat Gyergyószentmiklóson. Azon a mérkőzésen viszont három pontért zajlik a küzdelem, csak a román bajnokságban számítják.

{A}

Jégkorong, Erste Liga és román bajnokság, alapszakasz:
Gyergyói HK–Csíkszeredai Sportklub 3–6 (1–2, 0–2, 2–2).
Gólszerzők: Sára Tibor (12.), Goga Attila (45.), Alekszej Simakov (48.), illetve Papp Szabolcs (9.), Vitalij Sulakov (19.), Becze Tihamér (27.), Eduard Cășăneanu (32.), Radim Valchar (49.), Konsztantin Panov (53.).
Kiállítások: 34 és 22 perc.
Kapura lövések: 40–46.
Játékvezetők: Csomortáni Zsolt, Gergely Lehel, André Attila és Crișan Hunor.