Élre álltak a vásárhelyi kézilabdázók

Horváth Bálint Ottó 2018. szeptember 17., 12:28

Második hazai mérkőzését is megnyerte a Marosvásárhelyi VSK női kézilabdacsapata. A másodosztályos bajnokság második fordulójában a Claudiu és Mihaela Evi edzők által irányított vásárhelyiek 31–23 arányban múlták felül a Nagybányai Minaur fiókcsapatát.

Nehezebb dolguk volt, mint az előző meccsen, de ismét nyertek a vásárhelyiek. Archív Fotó: Haáz Vince

Akárcsak az előző fordulóban a Temesvári CSU ellen, ezúttal is uralta a játékot a VSK, azonban a mostani ellenfél jobb játékerőt képviselt.

Ezt igazolja, hogy az első félidőben csak három góllal vezetett a vásárhelyi együttes, de aztán térfélcserét követően meglépett, és végül ismét magabiztosan nyert.

{A}

A hazaiak legeredményesebb játékosa a kilenc gólig jutott Flavia Munteanu volt, és összesen heten találtak be a nagybányaiak kapujába.

Újabb győzelmével a VSK két forduló után vezeti a hatcsapatos D csoportot, jobb gólkülönbségével megelőzi a szintén hatpontos Kisjenői Crișult.

A következő fordulóban első idegenbeli mérkőzését játssza a VSK, a hét végén a mindkét eddigi meccsét elveszített Nagyváradi CSU vendége lesz.

Női kézilabda, A osztály, D csoport, 2. forduló:
Marosvásárhelyi VSK–Nagybányai Minaur II. 31–23 (17–14),
a VSK gólszerzői: Flavia Munteanu 9, Georgeta Bucin 6, Monica Bărăbaș 5, Sarah Darie 3, Andreea Târșoagă 3, Carola Stîngu 3, Paula Popeanu 2.

További eredmények:
Temesvári CSU–Kisjenői Crișul 34–39 (15–18)
Resicabányai CSU–Nagyváradi CSU 21–20 (12–9).