Történelmi győzelemmel kezdett az SZNKK

Zátyi Tibor 2018. szeptember 16., 15:20

Óriási sikerrel kezdte a női kézilabda másodosztály C csoportját a Székelyudvarhelyi Női Kézilabda Klub, vasárnap délelőtt a városi sportcsarnokban kiütötte a CSU Târgoviște együttesét.

Fotó: Veres Nándor

Több mint háromszázan voltak kíváncsiak a találkozóra, melyet jobban kezdtek a vendégek, egy-két góllal mindig a hazaiak előtt álltak az eredményjelzőn. A játékrész hajrájára nagyon feljavult az SZNKK, pazar játékkal átvette a vezetést, és négygólos előnyben ment a szünetre.

Térfélcsere után sem találta a CSU a hazaiak ellenszerét, Mester Zsolt tanítványai pedig fokozatosan elhúztak, a 42. percben már tíz góllal, 30–20-ra vezettek.

{A}

A Dâmbovița megyeiek nem tudtak újítani, a különbség stabilizálódott, a hazaiaknál a fiatal kézilabdázók is játéklehetőséget kaptak.

Az SZNKK 41–30-ra nyerte az új idény és történelme első bajnokiját.

„Reménykedtem a győzelemben, de ilyen pozitív kezdésre nem számítottam. A lányok már nagyon ki voltak éhezve a győzelemre. Örvendek, hogy kijött a lépés, megérdemlik ezt a sikert. Gratulálok nekik, és köszönöm a szurkolók támogatását.

Az első hazai mérkőzésünkön megszereztük első pontjainkat, most arra kell törekedjünk, hogy ez minél gyakrabban megtörténjen, illetve arra, hogy idegenben is sikerüljön.

A földön kell maradnunk, és dolgoznunk kell tovább” – összegzett Mester Zsolt edző.

{P10}

A lányok a következő játéknapon, szeptember 23-án a Național Râmnicu Vâlcea vendégei lesznek.

Női kézilabda másodosztály, C csoport, 2. forduló:
Székelyudvarhelyi NKK–CSU Târgoviște 41–30 (18–14),
gólszerzők: Kerekes Éva 11, Munteanu Krisztina 8, András Anett, Mátis Zita, Major Nóra 4–4, Sándor Alíz 3, Mester Noémi, Lukács Erika, Miklós Helén 2–2, Fekete Anna 1. Játszott még: Bálint Anna, Voloncs Júlia, Nagy Henrietta, Bálint Boglárka, Bálint Noémi, Szász Anita. Hétméteresek: 3/2, illetve 3/2.
Kiállítások: 2, illetve 2 perc.