Steaua-veréssel hangolt az Erste Ligára a GYHK

Pál Gábor 2018. szeptember 14., 21:44

Lejátszotta második román bajnoki meccsét is a Gyergyói Hoki Klub. Ezúttal sem hibáztak a piros-fehérek, a Bukaresti Steauát négy góllal verték meg.

Két felkészülési meccsen és egy tétmérkőzésen is legyőzte a Steauát a GYHK. Archív Fotó: Szász Adorján

Kézdivásárhelyen lépett jégre a gyergyószentmiklósi hokicsapat pénteken. A Bukaresti Steaua a nemrég átadott háromszéki jégcsarnokot választotta otthonának, így a továbbiakban minden meccsét ott játssza.

A GYHK-nak ez volt a második bajnoki meccse, korábban 3–2-re nyert hazai pályán a Brassói Corona ellen.

{A}

Már az első percben előnyhöz jutott a gyergyói csapat, Dimitrij Pestunov talált be a Steaua kapujába, majd a szünet előtt bő egy perccel Elekes-Darabont Csaba kettőre növelte a vendégek előnyét.

A második harmadban Goga Attila szerezte meg a GYHK harmadik gólját, majd Pestunov másodszor is eredményes volt, és Daradics Csaba is megzörgette a bukarestiek hálóját, így az utolsó harmad előtt kényelmes előnnyel ment az öltözőbe Alekszander Trofimov legénysége.

Az utolsó játékrészben kiengedhettek a gyergyóiak, és a fővárosiak meg is nyerték ezt a harmadot, de a piros-fehérek így is négy góllal győztek.

Trofimov edző emberelőnyben és emberhátrányban is pályára küldte a fiatal gyergyói hokisokat. Lázár Kainnak sikerült is gólt ütni, ez volt élete első találata a felnőttek között.

Ezzel továbbra is veretlen a GYHK a román jégkorongbajnokságban. Vasárnap viszont már az Erste Ligába kell helytálljon a csapat, 18.30-kor a Fradit fogadja hazai pályán.

Román jégkorongbajnokság, alapszakasz:
Bukaresti Steaua–Gyergyói Hoki Klub 3–7 (0–2, 0–3, 3–2),
gólszerzők: Ilja Zseltyakov (45.), Antal Alfréd (56.), Vlad Grigori (58.), illetve Dimitrij Pestunov (1., 38.), Elekes-Darabont Csaba (19.), Goga Attila (34.), Daradics Csaba (40.), Szergej Vorobjev (51.), Lázár Kain (58.).
Büntetőpercek: 14, illetve 16.
Játékvezetők: Rédai Botond, Péter Vilmos és Fehér Imre.