Egy pontot elrabolt Kolozsvárról az SZFC

Zátyi Tibor 2018. szeptember 14., 19:57

Újabb pontot szerzett idegenben a Székelyudvarhelyi FC, a labdarúgó 3. Liga 5. csoportjának 4. fordulójában, pénteken délután a Kolozsvári CFR II. vendégeként 1–1-es döntetlent játszott.

Fotó: Szfc.ro

Nagyon jó minőségű pálya, focizáshoz tökéletes idő fogadta a két együttest a kolozsvári CMC-sportbázison. Hazai helyzettel kezdődött a találkozó, melyre Acatrinei válaszolt: Stăncuțu passzát követően lőtt 12 méterről kapura, a kolozsvári hálóőr védeni tudta a lövést.

Két perccel később már ő is verve volt: Csifó ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a büntetőt Mintaș magabiztosan értékesítette.

A gólt követően még volt egy távoli Györgydeák-lövés, majd Tudose kapus került főszerepbe, egymás után védte bravúrral a kolozsvári próbálkozásokat.

{A}

A nyomás csak a játékrész végén csökkent, ekkor előbb Locotuș, majd Péter lőtt távolról kapura, a játékszer mindkét esetben alig ment mellé.

A szünetben kettőt cseréltek a hazaiak, a dominanciájuk tovább folytatódott, a vendégek pedig jól védekeztek. Egészen az 58. percig, amikor egy beadás elérte Locotuș kezét, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott, amit a román utánpótlás-válogatott Petrila értékesített.

Az egyenlítés után a játék is kiegyenlítődött, az SZFC többször felért az ellenfél kapuja elé, Mintaș gólt is lőtt, ám a játékvezető a partjelző intését követően les miatt érvénytelenítette a találatot.

Nem sokkal később nehéz helyzetbe került a vendég együttes, egy szabálytalanság miatt Chifu kapott egyből pirosat. Az SZFC emberhátrányban is jól focizott, Tudosét pedig többször már nem tudták legyőzni a hazai támadók, a végeredmény 1–1 lett.

Fotó: Szfc.ro

„Ha nem sújtanak minket a nagy bírói hibák, három ponttal jövünk haza. Mintaș a gólja előtt egyértelműen nem volt lesen, míg Chifu kiállítását sem tudom megérteni.

Egész meccsen ellenünk szólt a síp, így a srácok nagy gratulációt érdemelnek. Le a kalappal előttük, hatalmasat küzdöttek egy nagyon jó, fiatal gárda ellen.

Az a legfontosabb, hogy pontot szereztünk, és nyugodtan készülhetünk a következő meccsre” – összegzett a mérkőzést követően Mészáros Alpár, az SZFC edzője.

A következő fordulóban, jövő pénteken Lénárdfalva látogat Udvarhelyre.

Labdarúgás, 3. Liga, 5-ös csoport, 4. forduló:
Kolozsvári CFR II.–Székelyudvarhelyi FC 1–1 (0–1),
gólszerző: Petrila (58., büntetőből), illetve Mintaș (7. perc, büntetőből).
SZFC: Cristian Tudose – Constantin Musea, Bogdan Mintaș, Robert Bolozan, Locotuș Miklós (Tankó Előd, 59.), Györgydeák Apor, Cristian Chifu, Cosmin Stăncuțu, Péter Mózes, Sorin Acatrinei (Bálint Rajmond, 65.), Csifó István (Bogdan Cucuruzan, 62.).

További mérkőzések:
Medgyesi Gaz Metan II.–Nagybányai Minaur 0–2 (0–0)
Szászrégeni Avântul–Kolozsvári Sănătatea 1–0 (1–0)

Szombaton 17 órától 
Lénárdfalva–Dési Unirea
Szászhermányi FC–Besztercei Gloria
Tasnádi Unirea–Marosvásárhelyi MSE
Barcarozsnyói Olimpic Cetate–Tordai Arieșul

Vasárnap 17 órától
FK Csíkszereda–Radnóti SK

{S1}