Öt nap alatt négy mérkőzést játszik a gyergyói hokicsapat

Gergely Imre 2018. szeptember 14., 00:59

A szezon legelején vagyunk, de play-off tempóban jönnek a mérkőzések a Gyergyói Hoki Klub számára: pénteken este Kézdivásárhelyen a Steaua lesz az ellenfél, vasárnap az FTC-Telekom, hétfőn és kedden pedig a Csíkszeredai Sportklub érkezik Gyergyóba.

A Steaua ellen kötelező győzni. Eddig kétszer is sikerült: az első barátságos meccsen és a Gyilkos-tó Kupán is 6–3-ra nyertek a gyergyóiak. Archív Fotó: Szász Adorján

Olyan kihívás, olyan jégkorong-nagyüzem vár a piros-fehérekre, amihez nincs hozzászokva sem a csapat, sem a szurkolók. Olyan mérkőzéssorozat, amely megadhatja az alaphangot az egész szezonra.

A Steaua ellen a kötelező három pont az elvárás, és kellene egy jó bemutatkozás vasárnap az Erste Ligában is, hogy a székely rangadók fontosságát ne is említsük. Alexander Trofimov vezetőedző optimista, kijelentette, a csapata készen áll.

Magabiztos győzelem a feladat

A Steauával már kétszer találkozott a Gyergyói Hoki Klub, így nem ismeretlen az ellenfél. „Azért megyünk Kézdivásárhelyre, hogy elhozzuk a három pontot, de nem csak ennyi a cél. A Steaua elleni mérkőzés az utolsó alkalom az Erste Liga rajtja előtt, ahol variálni lehet a sorokat, keresni a legjobb összeállítást, gyakorolni a játékrendszert, a taktikát.

{A}

Egy másik fontos szempont, hogy a Gyilkos-tó Kupán és a Brassó elleni mérkőzésen is látható volt, légiósaik nem azt a szintet hozták, amire képesek és amit elvárunk tőlük. Nagyot akartak játszani, de amikor a helyzetek kimaradtak, görcsössé váltak.

Ezt a görcsöt le kell vetkőzni, fel kell szabadulniuk, hogy valóban tudásuk legjavát nyújtsák.

Erre a legjobb gyógyszer a gólöröm. Azt szeretnénk, hogy egy sokgólos örömhoki legyen a Steaua elleni mérkőzés” – fogalmazott Trofimov.

Nehéz meccsek, de nem bajnoki döntők

A Ferencváros (vagyis új nevén FTC-Telekom) ellen debütál a Gyergyói Hoki Klub az Erste Ligában, majd kétszer fogadja Csíkszeredát hazai pályán.

Fotó: Szász Adorján

Hétfőn hat pontért megy a játék (egyszerre Erste Liga-találkozó és romániai bajnoki is lesz), kedden pedig a romániai bajnokság alapszakaszának három pontjáért csapnak össze a felek.

Tudjuk, hogy a Ferencváros egy erős csapat, az Erste Ligában a legjobbak közé tartozik. Nagyon kemény, jó meccsre számítunk vasárnap, ahol ismét győzni akarunk. Kijelenthetem, hogy csapatom felkészült, jó a hangulat, minden készen áll arra, hogy jól teljesítsünk

– folytatta az edző.

Hozzátette, az a cél, hogy lépésről lépésre, mérkőzésről mérkőzésre fejlődjön az együttes, így nem gondol még arra, mi következik hétfőn, illetve kedden a Csíkszeredai Sportklub elleni összecsapásokon.

Fotó: Szász Adorján

„Természetesen tudom, hogy a szurkolók számára mekkora tétje van a Gyergyószentmiklós–Csíkszereda találkozóknak, és hogy ez a székely rangadó. Helyes is, hogy ők így várják ezt a két mérkőzést. Nekünk, a csapatnak azonban csak két egyszerű alapszakaszbeli találkozót kell jelentsenek.

Akár 6, akár 3 pontért játszunk, tudnunk kell, hogy nem ezen múlik a bajnokság, nem bajnoki döntőről van szó, nincs miért túl nagy terhet raknunk magunkra.

Saját játékunkat kell játszanunk, kihozni magunkból a legtöbbet, azt, amire most képesek vagyunk. Ezt mondom a játékosaimnak is. Természetesen azért játszunk, hogy győzzünk, de ugyanilyen fontos, hogy a fejlődést szolgálják ezek a mérkőzések. Hosszú még a szezon, nagyon sok meccs van hátra, és majd később fogjuk értékelni a most megszerzett tapasztalatokat” – nyilatkozta Trofimov.

Bírni fogják a tempót

Szokatlan a gyergyói csapatnak, hogy öt nap alatt négy tétmérkőzést kell vívnia. Az edző szerint azonban ez nem jelent problémát. Három jó kapus, öt sor alkotja a keretet, van lehetőség variálni, megadni a játékosoknak a szükséges pihenőt is. Fizikai erőnlét szempontjából mindenki készen áll, minden adott ahhoz, hogy eredményes legyen a Gyergyói Hoki Klub – mondta az edző.

A következő napok programja

Péntek: Steaua-Gyergyói HK (romániai bajnoki mérkőzés).
Vasárnap: Gyergyói HK–FTC-Telekom (Erste Liga).
Hétfő: Gyergyói HK–Csíkszeredai Sportklub (Erste Liga + romániai bajnoki).
Kedd: Gyergyói HK–Csíkszeredai Sportklub (romániai bajnoki).
Az összes mérkőzés 18.30-kor kezdődik.

Mindhárom hazai találkozóra lehet már belépőt kapni a műjégpálya irodájában, illetve a Rubin Hotel recepcióján (Gábor Áron utca 1. szám), a Preferato bemutatóüzletben (Kossuth Lajos utca) vagy a Beep T Zone üzletben (a Maros Szálloda mellett, a 43-as tömbház sarkán). A jegyek ára felnőtteknek 15, gyermekeknek, nyugdíjasoknak és hölgyeknek pedig 10 lej.