Egyedülálló pályával várják a marosvásárhelyieket a Mobilitás Hetén

Simon Virág 2018. szeptember 14., 17:20

A Mobilitás Hete alkalmával szeptember 16-án szervezik Marosvásárhelyen a Critical Mass – Kritikus tömeg nevű, kerékpáros közlekedést népszerűsítő rendezvénysorozatot.

Archív Fotó: Haáz Vince

 A Kreaktivitás a forgalomban című gyermekprogramok délelőtt 10 órakor kezdődnek, a kicsik felvonulása 12.45-kor indul. A Marosszéki Közösségi Alapítvány kezdeményezésében 12–15 óra között zajlik az adománygyűjtő rendezvény, amely ezúttal a Tekerj a tudományért nevet viseli,

a felnőtt kerékpárosok hagyományos felvonulása 16 órakor kezdődik.

Marosvásárhelyen, a Dózsa György utca 204. szám alatt moduláris pumpapálya nyílik szeptember 15-én, szombaton délelőtt 10 órakor. Az országos viszonylatban egyedinek számító pályán biciklivel, hajtánnyal, gördeszkával és görkorcsolyával is lehet közlekedni. Szombaton 13 óráig fogadják a pályánál az érdeklődőket. A pályát vasárnap a Kritikus tömeg rendezvényen, a főtéren is ki lehet próbálni.

{A}

Szombaton és vasárnap a Ligetben a Maros Megyei Ebtartók Egyesülete a 13. alkalommal szervezi meg a Dracula Dog Show-t. Az idén is hat eseményen vehetnek részt az ebtartók, ugyanis a versenyre különböző kategóriákban lehet benevezni, így több hazai és nemzetközi címet nyerhetnek el a kutyák. A rendezvény szombaton 9 órától kezdődik, és folyamatosan tart a különböző fajtákat bemutató standokon, illetve a központi porondon.

Az európai mobilitási hét keretében szeptember 15-én az Outdoor Experience csapata első alkalommal megszervezi a Be Active, Be Outdoor elnevezésű szabadidős programot Marosvásárhelyen, a gokartpályával szembeni Maros-parton. Életkortól és felkészültségtől függetlenül várják a kültéri és szabadidős sportok kedvelőit. Meglepetést is tartogatnak azon résztvevőknek, akik a Maros-partra biciklivel vagy gyalogosan mennek ki. A rendezvény 10-től 18 óráig tart.