Bravúros csíki továbbjutás a kupában

Dobos László 2018. szeptember 13., 19:41

Története legjobb eredményét érte el az FK Csíkszereda, bejutott a labdarúgó Román Kupa legjobb 32 csapata közé. A csíki együttes csütörtökön délután hazai pályán 3–2-re nyert a Bákói Aerostar ellen.

A második félidőben jobb volt ellenfelénél az FK Fotó: Gecse Noémi

Gólokban gazdag mérkőzést láthatott a csíkszeredai stadionba kilátogató közel ötszáz néző. Az összecsapást a házigazda FK Csíkszereda kezdte jobban, az első percekben egymás után két szögletrúgást harcolt ki, a másodiknál

Veres Szilárd ugrott a legmagasabbra, és mintegy nyolc méterről a hálóba fejelte a labdát (1–0).

Hátrányból fordítva jutott tovább a csíki csapat Fotó: Gecse Noémi

Ezután többet támadott az Aerostar, a 15. percben Pavel fejelt kevéssel mellé, majd egy hosszabb bákói labdabirtoklást gól követett, a 25. percben Cornel Căinari betört a csíki tizenhatos területére, és mintegy tíz méterről a hosszú sarokba csavarta a játékszert (1–1).

A 27. percben gólt lőhetett volna az FK, de a bákói kapu előtti kavarodást követően a vendégcsapat javára ítélt szabálytalanságot a játékvezető. A 40. percben szabadrúgáshoz jutott az Aerostar,

az első bákói gólt szerző Căinari állt a labda mögé, majd a hosszú felső sarokba lőtte (2–1).

Fotó: Gecse Noémi

Szünet után szinte végig az FK uralta a játékot. A második félidő elején pályára lépett két csíki játékos, Soufiane és Magyari hozta össze az egyenlítő találatot, Jebari támadta bal oldalon a kaput,

majd a tizenhatoson belül jól helyezkedő Magyarihoz passzolt, aki szép gólt lőtt a hosszúba (2–2).

Izgalmas, fordulatos találkozó volt Fotó: Gecse Noémi

A 74. és a 76. percben Eder találhatott volna be, de mindkét lövése kevéssel a kapu mellé szállt. Egy perccel később ugyanaz az Eder szerzett labdát a tizenhatos sarkánál, majd mesteri beívelését a jól érkező Csürös Attila közelről a hálóba fejelte (3–2).

Fotó: Gecse Noémi

A hátramaradt negyedórában okosan tartotta a játékszert az FK, a vendégek egyetlen helyzetét a 94. percben jegyeztük, amikor Somogyi, az FK kapusa nagy bravúrral védett.

Az FK Csíkszereda győzelme megérdemelt, ezt a szögletrúgások aránya is jelzi: az FK-nak hét szögletrúgása volt, az Aerostarnak pedig egy sem. A csíki együttes következő ellenfele szinte biztosan 1. ligás csapat lesz.

Fotó: Gecse Noémi

Labdarúgó Román Kupa, 4. kör:
FK Csíkszereda–Bákói Aerostar 3–2 (1–2),
gólszerzők Veres Szilárd (6. perc), Magyari Szilárd (58.) és Csürös Attila (77.), illetve Cornel Căinari (25. és 40.).

FK Csíkszereda: Somogyi Pál Csaba – Majzik Adrián, Berde István Zsolt, Kovács Szabolcs István, Fabio de Oliveira, Veres Szilárd, Pál Kristóf, Eder Gonzales, Bara Levente (Magyari Szilárd, a 46. perctől), Bajkó Barna (Soufiane Jebari, 46.), Györgyi Arthur (Csürös Attila, 67.), vezetőedző Valentin Suciu.

Vasárnapi meccs a Radnóttal

Következő mérkőzését is hazai pályán játssza az FK Csíkszereda. A csíki együttes vasárnap délután öt órakor a Radnóti SK csapatát fogadja. Labdarúgó 3. Liga, 5. csoport, 4. forduló: pénteken 17 órától Kolozsvári CFR II.–Székelyudvarhelyi FC, Medgyesi Gaz Metan II.–Nagybányai Minaur, Szászrégeni Avântul–Kolozsvári Sănătatea; szombaton 17 órától Lénárdfalva–Dési Unirea, Szászhermányi FC–Besztercei Gloria, Tasnádi Unirea–Marosvásárhelyi SE, Barcarozsnyói Olimpic Cetate–Tordai Arieșul; vasárnap 17 órától FK Csíkszereda–Radnóti SK.