Bemutató foglalkozásokkal hangoltak a tehetségfejlesztő tevékenységekre

Antal Erika 2018. szeptember 13., 20:24

Hamarosan kezdődnek a rendszeres tehetségfejlesztő tevékenységek, ezért egyfajta bemutatkozásra hívta a marosvásárhelyi Talentum Alapítvány a kicsiket és szüleiket. Óvodások, kisiskolások, nagyobbacska gyerekek töltötték meg az alapítvány székházát.

Fotó: Antal Erika

Magdás Tündét 12–14 kisgyerek ülte körül, ábrákkal ellátott dobókockákkal játszottak, mesét kellett szőniük a rajzok alapján. A meseszövést követően megbeszélték a történetet. Erre a foglalkozásra főleg óvodásokat várnak, akárcsak a rajz, kézimunka, barkácsolásra, vagy zenére.

Márton Krisztina az udvaron, a szőlőlugasban kézimunkázott a gyerekekkel, rajzoltak, színeztek, formákat vágtak, különféle technikákra tanította a kicsiket.

Egy másik teremben Molnár Krisztina tanította rajzolni, agyagozni a gyerekeket. Elmondta, nemcsak a kicsikkel foglalkoznak, de felkészítőt is tartanak a művészeti gimnáziumba készülő nagyobbak számára.

{A}

Dóczy Tamás, a Talentum Alapítvány vezetője érdeklődésünkre elmondta,

hamarosan indulnak a délutáni tehetségfejlesztő tevékenységek, amelyekből ízelítőt láthattak az érdeklődők.

Fotó: Antal Erika

Az órarendet most állítják össze az alapítvány munkatársai, mihelyt elkészül közzéteszik és várják a jelentkezőket.

Fotó: Antal Erika

A Talentum által szervezett délutáni foglalkozásokat évek óta igen nagy népszerűség kíséri, a gyerekekkel szakemberek foglalkoznak, zenét, táncot, rajzot, kézimunkát, drámai gyakorlatokat tanítanak.