Medvefesztivál rókagombás ételekkel

Barabás Hajnal 2018. szeptember 14., 09:02

Többek között családi programokkal, illetve medvekérdéssel foglalkozó szakmai előadással is készülnek a medvefesztiválra, amelyet Tusnádfürdőn tartanak a hétvégén. Újdonságként rókagombából készült ételek bemutatójára is sor kerül vasárnap.

Archív Fotó: Gecse Noémi

Medvefesztivál és kézművesvásár lesz Tusnádfürdőn a hétvégén, amelynek révén szórakoztató programokat nyújtanak az üdülővárosba látogatóknak a Millennium Parkban.

{A}

Szombat délelőtt a gyermekek számára szerveznek különböző foglalkozásokat, többek között rajzolásra, gyurmázásra, egyéb kézműves tevékenységekre, illetve sétalovaglásra lesz lehetőségük. Molnár Ákos, a szervező Tusnádfürdői Turisztikai Egyesület részéről elmondta, a fesztiválnak szakmai keretet is szeretnének adni, ezért idén Szín János medvepásztor, a tusnádfürdői medveles üzemeltetője számol be tapasztalatairól, és tart előadást egyéb medvéket érintő témákról 16 órától az O3zone Hotel konferenciatermében.

Fotó: Pinti Attila

A parkban felállított színpadon pedig különböző néptáncegyüttesek lépnek fel, többek között a Gyöngyvirág, a Bekecs néptáncegyüttesek, illetve 18 órától koncertezni fog a Free Connection, őket követően pedig a White Noise Cellar zenekar.

Vasárnap is folytatódik a rendezvény, kísérleti jelleggel első alkalommal rókagomba-fesztivált is szerveznek, amelynek részeként 10-12 óra között rókagombából készült ételeket szeretnének bemutatni az érdeklődőknek.