Keresték, de nem találták a csíkszeredai főgimnáziumnál látni vélt medvét

Székelyhon 2018. szeptember 13., 17:54

Kisebb pánikot keltett csütörtökön, tanítási idő alatt a csíkszeredai Octavian Goga Főgimnáziumnál látni vélt medve. A tanárok egy időre kijárási tilalmat rendeltek el. A hatóságiak tüzetesen átfésülték a környéket, de nem találtak arra utaló nyomot, hogy nagyvad lenne a környéken.

Az augusztusban az iskola udvarán járt medve. Ezúttal vaklármának bizonyult a rémhír Fotó: Gecse Noémi

Facebookon, illetve Instagramon jelezte a főgimnázium egyik tanára, valamint diákja, hogy medve jár a tanintézetnél. A diákok között futótűzként terjedő hír rövid idő alatt eljutott a csendőrökhöz is, akik alaposan átfésülték a Tudor-lakótelepet. Közben

a tanárok megtiltották a tanulóknak, hogy elhagyják az iskola épületét.

A Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség szóvivője, Suciu Gheorghe a Székelyhon érdeklődésére elmondta,

semmilyen arra vonatkozó bizonyítékot, nyomot nem találtak, hogy – ismét – a főgimnázium udvarára vagy környékére tévedt volna a nagyvad.

Hozzátette, munkatársai több, a Mikó és Puskaporos utcában lévő portára becsengettek, érdeklődtek, ugyanakkor az iskola melletti utcában javítási munkálatokat végzőket is megkérdezték, medvét azonban senki nem látott.

{A}

A szóvivő személyes véleménye szerint az augusztus 21-én több Tudor-lakótelepi udvarba is betörő, majd az iskola udvarán kilőtt medve története „került közszájra”, a közel egy hónapja történt események részletei pedig gyerekszájról gyerekszájra vándorolva addig változtak, míg ki nem tört a csütörtöki medvepánik.

{K1}

A sajtóreferens hangsúlyozta, mivel az elmúlt hetekben több alkalommal is riasztották a csendőröket a kórház melletti Mikó utcában felbukkant vadállat elriasztásához, arra kéri a lakosságot, ilyen esetekben ne a közösségi oldalakon osszák meg, ha medvét látnak, hanem azonnal értesítsék a 112-es sürgősségi hívószámot.