TomcsApp és új honlap az udvarhelyi színháznál

Kovács Eszter 2018. szeptember 13., 17:14

Arculatfrissítéssel kezdi a 2018–2019-es évadot a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház: megújult honlappal és telefonos applikációval teszik aktívabbá és interaktívabbá a közönséggel való kommunikációt. Rá lehet kattani.

Egyelőre csak Androidon használható az app, de dolgoznak a fejlesztésen Fotó: Veres Nándor

Fontos a fiatalok körében tudatosítani, hogy kitartással, munkával itthon is lehet boldogulni, ehhez híven a honlap felfrissítésével és az applikáció elkészítésével is helyi fiatal vállalkozókat bízott meg a színház vezetősége, hangsúlyozta Nagy Pál intézményvezető.

Letisztult, észszerű 

A honlap megújítását, átalakítását a Minic Stúdió végezte, a cél az volt, hogy felhasználóbarát legyen. „Az előző honlap struktúrájából építkeztünk, az új változat minimalista, letisztult, a felhasználó számára észszerűen kezelhető, gyorsan változtathazó” – sorolta Vadász Zoltán, a Minic Stúdió egyik tulajdonosa. A felület továbbra is a szinhaz.ro címen érhető el, „olyan platform, ahova érdemes visszatérni”, hiszen a megszokott, a régi honlapon is elérhető tartalmak mellett újdonságokkal is szolgál:

osztályozhatók az előadások,

egyszerűbb, átláthatóbb a program, sőt Instagram-komponense is van, így a nézők maguk is szerkeszthetik az oldalt.

Színház a telefonra 

A TomcsAppot a nagyon fiatal JBL Networks készítette, az alkalmazás csütörtöktől letölthető és használható. Az applikáció révén még gyorsabb, aktívabb a színház kommunikációja, a menüben a fülek között a repertoár és a műsor mellett az online jegyvásárlás is elérhető.

{A}

Bár még kidolgozás alatt van, de az app révén hűségprogramot is indít a Tomcsa Sándor Színház. Mint azt Kovács Csaba fejlesztő elmondta, az alkalmazás számlálója lehetőséget ad arra is, hogy például jegykedvezményt adjon azoknak, akik hűséges színházlátogatók. Az alkalmazás is lehetőséget ad az előadások, produkciók értékelésére, ez esetben hozzászólás formájában.

Nagyon fontos számunkra a visszajelzés, így talán a fiatalabb közönség is megosztja velünk a véleményét

– jegyezte meg Nagy Pál.

Fotó: Veres Nándor

Böngészhető a DráMA-program

Az app révén a színház levelezőlistájára is feliratozhatunk, viszont a legfrissebb, legaktuálisabb hírekről ún. push-notificationt, azaz üzenetet küld a telefonra az alkalmazás, hogy a színházbarátok semmiről ne maradjanak le. A közelgő DráMA fesztiválra való tekintettel pedig mind a honlapon, mind az applikáción külön fül alatt böngészhető a kortárs színházi találkozó teljes programja, az előadások leírásaival egyetemben.

„Felhasználóként és megrendelőként is elégedetten szemléljük a honlapot és az applikációt, de nyilván továbbra is várjuk a jobbító szándékú visszajelzéseket nézőinktől” – summázott az intézmény vezetője.