Új igazgató a csíkszeredai kórházban

Iszlai Katalin 2018. szeptember 13., 16:19

Bemutatkozott csütörtökön a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház új gazdasági igazgatója, László Botond. A korábban a pénzügyi szektorban tevékenykedő szakember megbízatása – az előírásoknak megfelelően – hat hónapra szól.

Fotó: Veres Nándor

A hat hónap alatt versenyvizsgát fognak kiírni a pozícióra, hogy – amennyiben sikerül – László Botond véglegesen is elfoglalhassa azt.

A szakember a csíkszeredai megyeházán tartott bemutatkozó találkozón elmondta, megtiszteltetésként tekint a rá bízott feladatra, és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy tevékenysége építő jellegű legyen. Azt is elárulta: nem ismeretlen számára a terep, hiszen felesége a kórház egyik osztályvezetője.

Dr. Konrád Judit, az intézmény menedzsere elmondta, egyértelműen fejlődő kórház a csíkszeredai, és a jól felkészült orvosoknak igyekeznek jó felszereltséget biztosítani. A hosszú távú tervek megvalósításához szükség van a biztos és előrelátható gazdasági helyzetre, hogy az orvosok és a betegek is biztonságban érezzék magukat – tette hozzá.