Bizakodón várja a bajnoki rajtot az SZNKK

Zátyi Tibor 2018. szeptember 14., 16:22

Elrajtol a másodosztályos női kézilabda-bajnokság a Székelyudvarhelyi Női Kézilabda Klub számára, vasárnap délelőtt tíz órakor a CSU Târgoviște együttesét fogadja a városi sportcsarnokban.

Érkezett erősítés is az udvarhelyi csapat keretébe. Archív Fotó: Beliczay László

Mester Zsolt edző elmondása szerint a lányok bizakodón várják a rajtot. „A tavalyi szezonban nem sikerült meccset nyernünk, most minden hazai találkozón úgy állunk pályára, hogy itthon akarjuk tartani a pontokat, ezért pedig mindent megteszünk. Szombaton kezdődik az ifjúsági bajnokság is, a keret egy része Nagybányán is játszik, reméljük, a Târgoviște elleni találkozóig kipihenik magukat, és tudásuk legjavát adják majd a pályán” – vezette fel az első bajnokit az edző.

{A}

Az SZNKK kerete kevés helyen változott, sikerült viszont leigazolni három kézdivásárhelyi játékost is, akik korábban szerepeltek már az ISK ifjúsági csapataiban.

A tavalyi tanulóév volt, most arra kell törekednünk, hogy kiküszöböljük a hibákat, megoldjuk a problémákat. Huszonnégy meccsünk lesz az alapszakaszban, egyelőre erre koncentrálunk. Kimondott célunk nincs, csak az, hogy meccseket nyerjünk és lépésről lépésre fejlődjünk

– folytatta Mester Zsolt, hozzátéve, hogy várják a szurkolókat a vasárnapi mérkőzésre, melyre a belépés ingyenes.

Az SZNKK kerete: Simma Noémi, Lukács Erika, Péter Szidónia, Sándor Aliz, Chiratcu Andrea, Katona Beáta Zsuzsánna, Claudia Nedelcu, András Anett, Voloncs Júlia, Dobra Anett, Mátis Zita, Miklós Helén Katalin, Bálint Boglárka, Bálint Anna, Kerekes Éva, Fekete Anna Dóra, Bálint Noémi, Munteanu Korodi Krisztina, Geréb Beáta Kincső, Bodó Demeter Alexandra, Major Nóra, Nagy Henrietta, Kovacs Andrea Teodóra, Boros Eszter, Szász Anita.

Női kézilabda A divízió, C csoport, 2. forduló:
Székelyudvarhelyi NKK–CSU Târgoviște – vasárnap 10 órától
Zsilvásárhelyi Sportiskola–Național Râmnicu Vâlcea – vasárnap 10 órától
HC Activ Plopeni–FC Argeș  – vasárnap 10 órától
a Dacia Mioveni szabadnapos lesz. 

Az első fordulóban:
Argeș–Mioveni 14–21
Târgoviște–Zsilvásárhely 36–34
Rm. Vâlcea–Plopeni 21–21.