Nehéz meccsre számít az SZFC edzője

Zátyi Tibor , Horváth Bálint Ottó 2018. szeptember 13., 11:19

A labdarúgó 1. Liga címvédőjének fiókcsapatához, a Kolozsvári CFR II-höz látogat a Székelyudvarhelyi FC a harmadosztályos bajnokság negyedik fordulójában. A találkozót pénteken 17 órától rendezik a kolozsvári CMC-sportbázison.

Az előző meccsen magabiztos győzelmet aratott az SZFC. Most is pontot szerezne vendégként az udvarhelyi csapat Fotó: Barabás Ákos

A CFR II. egy ponttal előzi meg a hetedik SZFC-t, az első fordulóban idegenben legyőzte a Besztercei Gloriát, majd két döntetlen következett, hazai pályán a Nagybányai Minaurral, illetve idegenben a Dési Unireával.

Az SZFC négy pontot szerzett eddig, Désen döntetlent játszott, Csíkszeredában kikapott az FK-tól, a legutóbbi fordulóban pedig 3–1-re legyőzte Radnótot.

{A}

Mészáros Alpár edző a nehéz sorsolás ellenére elégedett az eddig elértekkel. „Ahhoz képest, hogy az eddigi három meccsünkből kettőt idegenben játszottunk,

elégedett vagyok a rajttal, hiszen a játékosok minden találkozón maximálisan odatették magukat.

Nem vagyunk azon a szinten, hogy az első négy-ötben legyünk, de jó úton jár az SZFC ahhoz, hogy a télen ne legyenek nagy gondok” – vázolta a helyzetet.

Hosszú kiszálláson az MSE

A szezon leghosszabb kiszállására készül a Marosvásárhelyi MSE a harmadosztályos labdarúgó-bajnokság 5. csoportjának 4. fordulójában. Két győzelmük után a marosvásárhelyiek szombaton 17 órakor a Szatmár megyei Tasnádi Unirea otthonába látogatnak, ahol folytathatják remek sorozatukat. Az előző játéknapon nagyszerű győzelmet szerzett Szászrégeni Avântul ismét hazai pályán játszik, újabb nehéz ellenféllel, pénteken 17 órától a második helyezett Kolozsvári Sănătateát látja vendégül. Nehéz dolga lesz a Radnóti SK-nak, amely a vasárnap 17 órára időzített mérkőzésen ezúttal is idegenben lép pályára az FK Csíkszereda ellen.

Megtudtuk, hogy Vékás Barna sérülés miatt nem utazott el csütörtökön a csapattal, Csifó István viszont felépült, így ismét bekerült a keretbe.

Az ifjúságiaktól felhoztak egy kapust a keretbe, mivel Nagy Barna piros lapot kapott az előző meccsen. „A CFR II. erős, fiatal labdarúgókból áll, akik már három-négy éve együtt játszanak, többen korosztályos válogatottak is. Kérdés még, hogy az első csapattól ki lép majd pályára ellenünk. Jó gárdájuk van, jól ismerem őket, otthon nagyon veszélyesek. Mindenképpen nagyon kemény meccsre számítok, melyen az a célunk, hogy ne kapjunk ki” – vezette fel a mérkőzést Mészáros.

Labdarúgó 3. Liga, 5. csoport, 4. forduló

Pénteken 17 órától
Kolozsvári CFR II.–Székelyudvarhelyi FC
Medgyesi Gaz Metan II.–Nagybányai Minaur
Szászrégeni Avântul–Kolozsvári Sănătatea

Szombaton 17 órától
Lénárdfalva–Dési Unirea
Szászhermányi FC–Besztercei Gloria
Tasnádi Unirea–Marosvásárhelyi MSE
Barcarozsnyói Olimpic Cetate–Tordai Arieșul

Vasárnap 17 órától
FK Csíkszereda–Radnóti SK

{S1}