Évadnyitó a gyergyószentmiklósi Bábudvarban

Balázs Katalin 2018. szeptember 12., 18:35

A Világszép nádszál című bábelőadással kezdi az évadot a HalVirág Bábszínház. Ígéretüket betartva a gyergyószentmiklósi Bábudvarban havonta két előadást tartanak hétvégenként.

Archív Fotó: Tamás Gyopár

Noha a Bábudvar a bábos foglalkozásokat követően csendes volt a nyári hónapok alatt, a HalVirág Bábszínház számos helyszínen fellépett. Tusványoson, a Sugásfürdőn megszervezett SicFeszt Családi napján, illetve a Csíkszeredai Városnapokon is megörvendeztette a gyerekeket előadásával, valamint bevezette a kicsiket a bábkészítés rejtelmeibe – számolt be Borsos Virág, a Halvirág Egyesület elnöke, a társulat vezetője.

Szombaton kezdődik tehát a móka paravánon, a jelenlegi három előadás – a Vert visz veretlent, avagy a róka és a farkas barátsága, A Gyilkos-tó legendája és a Világszép nádszál – mellett a Kőleves, a Mi van a ládikóban, illetve a Betlehem csillaga című produkciót is műsorra tűzik – mondta a társulat vezetője.

{A}

Hosszú távú terveik között szerepel az is, hogy a Szent Anna legendáját feldolgozzák. Meglepetéssel tele lesz a legújabb előadás – tette hozzá Borsos Virág. Ám addig még számos alkalommal kínálnak szórakozást a kicsiknek kialakított kultúrtérben. Az előadások időpontjáról a bábszínház közösségi oldalán is tájékozódhatnak. Az már bizonyos, hogy szombaton délelőtt tíz órától a Világszép nádszál lesz műsoron.