Visszavághat az Aerostarnak az FK Csíkszereda

Dobos László 2018. szeptember 12., 15:43

Kupameccset rendeznek csütörtökön délután fél 5-től a csíkszeredai stadionban: a labdarúgó Román Kupa 4. fordulójában a 3. ligás FK Csíkszereda a 2. ligás Bákói Aerostar együttesét fogadja.

Bosszút állhatnak a csíkiak a tavalyi vereségért. Archív Fotó: Gecse Noémi

Tavaly ősszel is egymás ellen játszott kupameccset a két csapat, akkor a Bákóban megrendezett összecsapás az Aerostar 2–0-ás sikerével zárult. A ma délutáni mérkőzésre egy belépő 5 lejbe kerül, jegyeket az Erőss Zsolt Aréna pénztáránál lehet vásárolni.

Szondi és Vita is gólt lőtt

Románia korosztályos válogatottja ötödik helyen végzett a lengyelországi Syrenka Kupán, az U17-es labdarúgó-válogatottak számára kiírt nemzetközi tornán, amelyen Románia képviseletében az FK Csíkszereda két fiatal labdarúgója is pályára lépett.

{A}

Az első mérkőzésen, Belgium ellen Vita Dániel a kezdőcsapatban kapott helyet, Szondi Botondot pedig az utolsó percekben cserélték be. A 0–0-ra végződött összecsapást tizenegyespárbaj követte, amelyben Vita eredményes volt, de végül Belgium nyert.

{P4}

Észtország ellen Vita Dániel ismét a kezdőcsapatban volt, de ezúttal az 56. percben lecserélték. Szondi Botond a 80. percben kapott lehetőséget, a találkozót pedig Románia nyerte 2–1-re.

A zárónapon, az ötödik helyért Magyarország–Románia összecsapást rendeztek, ezen Szondi Botond és Vita Dániel is kezdőként lépett pályára.

Románia a 2. percben vezetést szerzett, de a magyarok a 16. percben egyenlíteni tudtak. A folytatásban Szondi Botondnak a 27. percben rúgott góljával újra vezetést szerzett Románia, de szünet után Magyarország ismét kiegyenlített. A büntetőpárbajt Románia nyerte, így az ötödik helyen végzett.

A torna végeredménye: 1. Anglia, 2. Belgium, 3. Portugália, 4. Lengyelország, 5. Románia, 6. Magyarország, 7. Norvégia, 8. Észtország.