Mozgalmas ősz előtt a Vendor SK

Zátyi Tibor 2018. szeptember 12., 13:40

Hamarosan kezdődik az őszi szezon a székelyudvarhelyi Vendor SK kosarasainak. Idén egy csapatot neveztek be az országos bajnokságba, az U13-as korosztályú fiúknak szeptember utolsó hétvégéjén kezdődik a pontvadászat.

Kicsin múlt az udvarhelyi lányok dobogós helyezése a 3×3-as tornán Fotó: Facebook/MEB Kosárlabda Torna

A Székely Nemzeti Kosárlabda-bajnokságban a Vendor SK a különböző korosztályokban hat csapatot indít (három fiú és három lány), míg a több játéklehetőség érdekében a székelyudvarhelyi városi bajnokságba a tervek szerint három együttest nevezne be (Gimi, Kós és Refi néven).

Az őszi szezont felvezető edzőtábort idén is Gyergyószentmiklóson tartották, majd a Vendor SK középiskolás lányokból álló csapata múlt héten részt vett a Nagyváradon és Budapesten nyolcadik alkalommal megrendezett MEB 3×3-as kosárlabda-bajnokságon.

{A}

A székely és magyar együttesek számára kiírt tornán a lányok hiába nyertek meg nyolc mérkőzésükből hatot, az utolsó pillanatokban bevezetett szabálymódosítások miatt csupán a negyedik helyen végeztek.

Vass Imre edzőtől megtudtuk, pihenésre nincs sok idő, hiszen a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium fiú- és lányegyüttese is részt vesz a jövő héten Kolozsváron kezdődő Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpián. A tornán Boros Barna edző vezetésével pályára lép a Tamási Áron Gimnázium fiúcsapata is.