Hazai sikerek az udvarhelyi asztalitenisz-versenyen

Zátyi Tibor 2018. szeptember 12., 12:44

Nyolcadik alkalommal rendezték meg Székelyudvarhelyen az ISK Kupa elnevezésű asztalitenisz-tornát a városi sportcsarnokban. Három korcsoportban zajlott a magas színvonalú verseny, az ország élmezőnyébe tartozó, többszörös bajnokok is asztalhoz álltak.

Fotó: Facebook/Székelyudvarhelyi ISK-FSK Asztalitenisz-csapata

Az ifjúsági 2-es korcsoportban a két hete lezajlott kadét korosztályos Európa-bajnokságon hetedik helyezett bukaresti Oprea Luca nem talált legyőzőre, a második helyet a házigazda Székelyudvarhelyi ISK játékosa, Karácsony Dániel szerezte meg, míg a dobogó legalsó fokára a kézdivásárhelyi Ionuţ Chelmuş, illetve a szintén udvarhelyi Bándi Tamás állhatott fel.

{A}

Nagyon erős mezőny gyűlt össze az ifjúsági 3-as korosztályban. A selejtezőket követően eldőlt, hogy a legjobb négy közé nem jut udvarhelyi, a remekül játszó Kiss Bence hajszállal maradt le a dobogóról.

Az első helyen a kézdivásárhelyi Márton Ádám végzett, őt követte a pitești-i Sebastian Pribeagu, harmadik lett a bukaresti Andrei Vârtopeanu és a szintén kézdivásárhelyi Canea Kocsis András.

Az ifjúsági 3-as korosztály dobogósai Fotó: Facebook/Székelyudvarhelyi ISK-FSK Asztalitenisz-csapata

A legkisebb korosztályban, az ifjúság 4-eseknél az ISK asztaliteniszezője, Balázs Barna magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt, a második helyen szintén ISK-s végzett, Sebők Márton saját magát is felülmúlva állhatott a dobogó második fokára a nála két évvel nagyobbak korosztályában.

A harmadik helyet a sepsiszentgyörgyi Pál Ábel szerezte meg, valamint az ISK legfiatalabb játékosa, a csupán hétéves Toró Dávid.

Három udvarhelyi asztaliteniszező is a legjobbak között végzett az ifi 4-eseknél Fotó: Facebook/Székelyudvarhelyi ISK-FSK Asztalitenisz-csapata

Az ISK Kupa tökéletes felkészülést biztosított az ifjúsági 2-es és 3-as korosztályú fiúknak, hiszen jövő héten Medgyesen rendezik meg az idénynyitó ranglistaversenyt.