Elekes Antalra emlékeztek a teniszezők

2018. szeptember 12., 10:01

A Román Teniszszövetség versenynaptárában kiemelt, A kategóriás viadal zajlott Gyergyószentmiklóson a nyári vakáció utolsó napjaiban és az új tanév első napján. A hagyományos Elekes Antal Emlékversenyen tizenegy klub sportolói mérték össze tudásukat.

Színvonalas volt a játék, a győzteseknek keményen meg kellett küzdeniük az első helyért Fotó: Gergely Imre

Az A kategóriás minősítésnek köszönhetően nagyon magas színvonalú volt a torna, az első helyezetteknek 250 pont járt az országos teniszrangsorban – mondta el Elekes Éva teniszoktató, a verseny szervezője.

Leginkább a 11–12 éves lányoknál alakult ki népes mezőny, itt a nagy tornák módján egyenes kieséses rendszerben zajlottak a mérkőzések, de hogy a gyermekeknek több játéklehetőséget biztosítsanak, a korán kiesők a vigaszágon folytatták.

{A}

A többi korosztályban körmérkőzéses rendszerben játszottak a Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklub salakos teniszpályáin.

A győztesek

8–10 évesek: David Dandu (Piatra Neamț), illetve Nagy Olívia (Marosvásárhely).
11–12 évesek: Răzvan Micu (Konstanca), illetve Dull Antónia (Marosvásárhely). A vigaszverseny győztese: Irene Michalache (Konstanca).
13–14 évesek: Melles Márk (Gyergyószentmiklós), illetve Beke Szabó Anna (Kolozsvár).
15–16 évesek: Andrea Cristea (Buzău).
A gyergyóiak eredményei

A Gyergyószentmiklósi ISK színeiben teniszezők eredményei közül kiemelkedik Melles Márk tornagyőzelme. Harmadik helyezést ért el Dumitru Ciupudean, illetve Lukács Ágnes (8–10 évesek), Tódor Médi (13–14 évesek) és Bálint Boglárka (15–16 évesek).

Fotó: Gergely Imre

A 11–12 éves lányok versenyében a székelyudvarhelyi Petroczki Dorka második lett, míg a vigaszágon a 2., a 3. és a 4. helyen is gyergyói lányok végeztek, sorrendben Krizbai Réka, Máté Dorottya és Alesia Chindea. 

Az Elekes Antal Emlékversenyen Gyergyószentmiklós sportolói mellett Kolozsvár, Medgyes, Nagyszeben, Buzău, Románvásár, Piatra Neamț, Marosvásárhely és Székelyudvarhely teniszezői játszottak.