A Maros-partra várják a kültéri sportok kedvelőit

Antal Erika 2018. szeptember 11., 18:10

Egész napos szabadidős tevékenységet szervez szeptember 15-én Marosvásárhelyen, a Maros-part komp feletti szakaszán az Outdoor Experience csapata. Várják mindazokat, akik szeretnék kipróbálni magukat valamely kültéri sportban. 

Archív Fotó: Csibi Márti

Az Európai Mobilitási Hét keretében, szeptember 15-én az Outdoor Experience csapata első alkalommal szervezi meg a Be Active, Be Outdoor elnevezésű szabadidős tevékenység-sorozatot a Maros-parton, Marosvásárhelyen. A rendezők minden kültéri sportot és szabadidős tevékenységet kedvelő kicsit és nagyot egyaránt várnak, illetve olyan személyek jelenlétére is számítanak, akiknek eddig nem volt lehetőségük, de most szívesen kipróbálnák az általuk kínált sportokat. 

{A}

Az Outdoor Experience augusztusban szervezett egy hasonló eseményt a sajtó munkatársainak, ahol ki lehetett próbálni a Maroson a kenuzást, és ahol azok is vízre ereszkedtek és evezőt fogtak, akiknek eddig még nem volt lehetőségük erre.

Hasonló élmények várnak azokra is, akik szombat délelőtt 10 és este 6 óra között kisétálnak a Maros-partra. Lesz kajakozás, kenuzás, jóga, slack-line, mászófal és Jákob létrája. Mindemellett kis meglepetésben részesülnek azok, akik biciklivel vagy gyalogosan érkeznek – tájékoztattak a szervezők, felhíva a figyelmet, hogy mindaz, amit szombaton kínálnak ingyenes, ám a torlódás elkerülése végett jó, ha előzőleg az esemény Facebook-oldalán regisztrálnak. A jógát délelőtt 11-től, valamint 13 és 15 órától próbálhatják ki az érdeklődők.