Országos turnén az M Studio: Csíkszeredában is látható a To_R

Székelyhon 2018. szeptember 11., 15:26

Csíkszeredában tart vendégjátékot szeptember 20-án a sepsiszentgyörgyi M Studio. A Frenák Pál Társulattal koprodukcióban készült To_R előadást szeptember 20-án, csütörtökön 19 órától lehet megtekinteni a Csíki Játékszín nagytermében.

Fotó: Barabás Zsolt

A vendégjáték egy országos turné keretében valósul meg, melyre szeptember-november között kerül sor. A turné hét romániai várost foglal magába: Kolozsvár, Râmnicu Vâlcea, Csíkszereda, Szatmárnémeti, Marosvásárhely, Gyergyószentmiklós és Temesvár – adja hírül szerkesztőségünknek is elküldött közleményében a társulat.

A társulat első alkalommal mutatkozik be Râmnicu Vâlceán, továbbá két olyan városba is ellátogatnak, ahol már több éve nem lépett fel az M Studio: Kolozsvárra és Csíkszeredába.

A turnét a romániai Nemzeti Kulturális Alap (AFCN - Administraţia Fondului Cultural Naţional), a Romániai Színházi Szövetség (UNITER – Uniunea Teatrală din România), a Bethlen Gábor Alap és a Communitas Alapítvány támogatja.

Fotó: Barabás Zsolt

A To_R október folyamán a rangos Bukaresti Nemzeti Színházfesztiválon (FNT) is bemutatkozik. Frenák Pál az M Studio csapatával egy elképzelt festenről, összejövetelről,

a képzelt világ és a nyers realitás közötti bolyongásról, az elhallgatott és a kimondhatatlan minőségéről, a látszólagos őrület és a valóság viszonyáról beszél.

A sajátos Frenák-mozgásrendszer és a jelnyelv elemeiből épülő koreográfia a lineáris és a spirális energia játékából építkezik. Az előadás rendező-koreográfusa Frenák Pál, előadók Gáll Katalin, Nagy Eszter, Deák Zoltán, Orbán Levente, Polgár Emília, Szekrényes László és Veres Nagy Attila.

Jegyek kaphatók a Csíki Játékszín jegypénztáránál illetve online a bilete.ro oldalon.

{A}