Nem szabad alábecsülni az ellenfeleket

Horváth Bálint Ottó 2018. szeptember 12., 09:36

Közeleg az új szezon kezdete a Marosvásárhelyi VSK férfi kosárlabdacsapata számára. A hivatalos bemutatkozásig az együttes a következő hét közepén a ligeti Sportcsarnokban játssza első felkészülési mérkőzéseit a Maros Kupa – Takács Károly Emléktornán.

A hazai játékosokra alapoznak, hogy segítségükkel ismét megfelelő csapatjátékot alakítsanak ki. Archív Fotó: Haáz Vince

A marosvásárhelyi klub technikai igazgatója, Szászgáspár Barnabás megkeresésünkre elmondta, hogy a hagyományos barátságos torna idéntől felveszi a tavaly elhunyt, korábbi sikeres marosvásárhelyi kosárlabdázó és klubelnök nevét.

A keddtől csütörtökig tartó háromnapos megmérettetésre két, az előző években másodosztályban érdekelt együttes, a Medgyesi VSK és a Cuza Sport Brăila érkezik. A mérkőzések pontos programját még nem szögezték le, de Szászgáspár megjegyezte, hogy a tervek szerint a Marosvásárhelyi VSK szerdán Medgyessel, csütörtökön Brăilával találkozik, mindkét napon várhatóan 18 órai kezdettel.

{A}

Ami a marosvásárhelyi csapat keretét illeti, megtudtuk, hogy egyelőre nem igazolnak újabb játékosokat, de annak függvényében, hogy a bajnokság elején miként menetelnek, az idény közben még érkezhetnek erősítések.

„A hazai játékosokra alapozunk, bízunk benne, hogy segítségükkel ismét megfelelő csapatjátékot alakítunk ki.

Nagyjából összeszokott a csapat, de még vannak olyan játékosok, akik nem illeszkedtek be,

mint a fehérorosz-moldovai származású Vladislav Solopa és a Vásárhelyre visszatért fiatal Bölöni Tamás” – közölte Szászgáspár Barnabás. 

Hozzátette, jelenleg 60–70 százaléknál tartanak a taktikai felkészülést tekintve, de remélik, hogy a hónap végére, az első hivatalos mérkőzésekre már jobban összeáll a csapatjátékuk.

A George Trif vezetőedző által irányított együttesnek nem változott a célkitűzése, meg szeretnék nyerni a C értékcsoportot, hogy a jövőben már színvonalasabb összecsapások legyenek Vásárhelyen.

Hónap végén kezdődik az idény, addig gőzerővel készül a vásárhelyi csapat. Archív Fotó: Haáz Vince

Szászgáspár azonban kihangsúlyozta, hogy eléggé erősnek ígérkezik a bajnokság C csoportja, a csapatok többsége – mint Focșani, Csíkszereda vagy a Máramarosszigeti VSK – ugyanis három idegenlégióssal rendelkezik, így egyáltalán nem lesznek könnyű mérkőzéseik.

Nem szabad alábecsülni az ellenfeleket, komolysággal és teljes odafigyeléssel kell kezelni őket. Ezt meg kell érteniük a játékosoknak, és akkor elérhetjük a célunkat

– fogalmazott a technikai igazgató.

A Marosvásárhelyi VSK a legismertebb vetélytársa, a visszasorolt Galaci Phoenix ellen kezdi el az idényt a szeptember 26-án és 29-én rendezendő Román Kupa első körében: az odavágót Galacon, a visszavágót Marosvásárhelyen játsszák.

Szászgáspár úgy véli, Galac mindig kényelmetlen ellenfél, és szintén három légióssal kezdi a szezont, de reméli, nem okoz nekik meglepetést és tovább tudnak majd jutni. Egy héttel később a VSK ismét Galaccal találkozik a ligeti Sportcsarnokban, az október 6-án debütáló bajnokság nyitófordulójában.