Szlovákiába utazott a Team Novák

Dobos László 2018. szeptember 11., 14:13

Az idény eddigi eredményeiről, illetve az év hátralévő versenyeiről tartott sajtótájékoztatót Sebestyén Szabolcs, a két csíkszeredai kerékpárcsapat, a Team Novák és a Novák Cycling Academy menedzsere.

Jól szerepelt a magyar körversenyen a Team Novák. Fotó: Halmágyi Zsolt

Sebestyén szerint mindkét együttes sporttörténeti évet zár, eddigi legjobb eredményeiket könyvelhetik el a 2018-as esztendőben.

Az utánpótlás-nevelés céljából létesült Novák Cycling Academy színeiben 22 sportoló vett részt hazai és nemzetközi versenyeken, ők a különböző korosztályos vetélkedőkön összesen 35 dobogós helyezést értek el.

{A}

„Nagy előrelépés, hogy sikeresen pályáztunk a Megyei Tanácsnál, az ott nyert pénzből 12 ezer lejt versenyek szervezésére, 12 ezret pedig technikai eszközök, speciális órák és teljesítménymérő műszerek beszerzésére fordíthattunk” – mondta el a sajtótájékoztatón a kerékpáros csapata menedzsere.

{K1}

A fiatal csíki kerékpárosokra még két rangos verseny vár idén, szeptember 23-án Bukarestben állnak rajthoz, október 13–14-én pedig Csíkszeredában lesz országos szintű gyermek- és ifjúsági kerékpáros országúti verseny.

A Team Novák együttes színeiben 9 versenyző indult el különböző felnőtt versenyeken, ők eddig 25 dobogós helyezést szereztek.

Sebestyén szerint a legjobb idei eredmény a magyar körversenyen elért szakaszgyőzelem, illetve a székely körverseny megnyerése egyéniben és csapatban is.

A Team Nováknak eddig 70 versenynapja volt idén, a csapat mától kezdődően részt vesz a Szlovák Körversenyen, majd onnan Gyulafehérvárra utaznak, rajthoz állnak a szeptember 19-én kezdődő Román Kerékpáros Körversenyen.

Ezen a két versenyen Nicolae Tanovițchii, Olekszandr Prevar, Andrij Bratascsuk, Jehor Dementyev, László Péter és Balázsi Lóránt képviseli a csíkszeredai csapatot. „A szlovákiai versenyen a formába lendülés, a román körversenyen pedig a dobogós helyezés a cél” – hangsúlyozta Sebestyén.